Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa

Suroviny 2-3 porcie

400g hovězího masa - ja som mala steak zo sviečkovice
2 lžičky kukuričného škrobu
sójová omáčka – 2PL na marinádu a asi 3PL na dochutenie jedla
3 stroužky česneku - prelisované
kúsok čerstvého zázvoru – nakrájaný na tenké pásiky
1 červená chilli paprička
1 menší cibule –nakrájaná na hrubšie rezance
1 červená sladká paprika – nakrájaná na pásiky
1ks zeleninového bujónu – rozpustený v cca 100ml rozvarenej vody
1 lžička hnedého cukru
olivový olej
soľ
pepř mletý – na dochutenie

Postup přípravy receptu

  1. Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame.

  2. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.

  3. Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.

  4. Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením. Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť.

  5. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.

Poznámka od kuchařky

My sme to tentokrát podávali s vaječnými čínskymi rezancami, ktoré som uvarila podľa návodu a po uvarení som ich ešte trochu opiekla na sezamovom oleji a pokvapkala sójovou omáčkou.

http://www.gurman.estranky.sk

Komentáře k receptu Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa

  • gurmanka gurmanka (autorka receptu)

    Dakujem vam vsetkym!!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jeje, to se mi líbí! Hovězí, moje nejoblíbenější a do páliva, hmm, tak tomu neodolám. Pěkné :yes:;-)+

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Znám a dělávám podobně (roštěnec místo svíčkové), občas přidávám i střik ústřicové omáčky.+4
    Recept je moc hezký a chuťové pohárky mi bere útokem:-p.

    gurmanka:Sice ne vždy komentuji, ale máš opravdu moc hezké a inspirativní recepty:-K.Těším se na další!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Niečo takéto robievam a je to výborné:-p:-pteda aspoň podľa našich chutí:-8;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi cina čína z hovězího nejlepší recept hovězí čína recept hovězí na čínu nej recepty z hovězího masa čína na sladko čína hovězí recept hovězí čína recepty na čínu hovězí sladko pálivá omáčka maso na sladko čína s hovězím masem hovězí maso jako čína hovězí maso recepty hovězí jako čína vyborne maso na sladko čína recept hovězí čína hovězí recept sladko pálivá omáčka recept čína na sladko recepty