Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa jsou drobné kuličky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu. V tomto receptu je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud ještě neznáte tarhoňu, určitě vyzkoušejte tuto chutnou rychlovku. Tarhoňa jsou drobné kuličky z nudlového těsta, které se skvěle hodí k masu. V tomto receptu je…
Nepotrpíte si na klasické chlebíčky a chcete návštěvu pohostit něčím zajímavým? Nebo hledáte tip na rychlou svačinu či večeři? Přesně to jsou tyto zapečené bagetky se…
Rýžová polévka z vývaru, obsahující zeleninu, je sytou rychlovkou, která zahřeje a zasytí nejen v sychravých dnech. Není nijak složitá na přípravu a tak ji zvládnou…
Vepřovou kýtu opečenou na sádle podusíme a podáváme se skvělou šťávou připravenou na paprikovo-cibulovém základě a zahuštěnou netradičně jablkem. Výborně chutná s…
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Mozaiková tlačenka je velmi chutná a také svým barevným vzhledem pěkná na oko. V období Velikonoc do ní spotřebujeme vykoledovaná vařená vejce. K nim pak přidáme uzeninu…
Smažené bramboráky vonící po majoránce a česneku jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Jestliže je máte rádi co nejkřupavější, vyzkoušejte do nich tentokrát přidat trochu…
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené…
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později. Uvařenou bramboru…
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve vložíme osmažit buřty z…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to…
Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…
Decentně pikantní hovězí flamendr zajisté osloví všechny milovníky pálivého jídla. Směs hovězích nudliček, cibule, žampionů a rajčatového protlaku je rychle hotová.…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s oříškovou chutí. Dá se použít do slané i sladké kuchyně. V tomto případě pohanku uvaříme a smícháme se žampiony,…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
Vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak snadno a rychle připravit kuřecí prsní řízky. Řízky na přírodní způsob se sušenými rajčaty a šťávou ochucenou bylinkami chutnají…
Na rozehřáté máslo dáme krupičku a opražíme za stálého míchání.Vklepneme vajíčko a mícháme a vařečkou oddělujeme nočky.Zalijeme vývarem, přidáme koření, zeleninu, sůl…
Vepřové ledvinky se řadí do pokrmů, které jsou spíše specialitou. Jako i další vnitřnosti jsou plné živin a také zdravých omega 3 mastných kyselin. Podušené na cibuli,…
Jedním z typicky letních pokrmů jsou plněné paprikové lusky s rajčatovou omáčkou. Zeleninu zpravidla sesbíráme na zahrádce a dodá nám tak typickou chuť a vůni. Celý…