Platýs po francouzsku
Recept ještě nebyl hodnocenPlatýse osušíme, osolíme a opepříme.Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.Na cibuli položíme platýse, posypeme jej strouhankou, podlijeme vínem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Platýse osušíme, osolíme a opepříme.Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.Na cibuli položíme platýse, posypeme jej strouhankou, podlijeme vínem a…
Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a…
V dnešní době se už pomalu zapomíná na klasické pomazánky, které ještě před pár lety nechyběly na žádném večírku nebo rodinné oslavě. Až příště u sebe doma přivítáte…
Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá…
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…
Svoji oblíbenou pomazánku má snad každý. Někdo preferuje uzeninové, někdo sýrové a jiný zase třeba zeleninové. V tomto receptu najdete spojení všech zmíněných…
Toto jídlo je velmi syté a jeho výhodou je, že si ho můžeme připravit předem a pak jen zapéct. Pokud zapékáme v mikrovlnce na funkci Crisp, je to záležitost několika…
Aromatické Olomoucké tvarůžky jsou vhodné do redukčního jídelníčku díky nízkému obsahu tuků a vysokému obsahu bílkovin. Připravit z nich můžete lahodnou pomazánku, která…
Aromatické tvarůžky se vyznačují specifickou chutí a vůní, v kombinaci s pivem z nich lze připravit skvělou tvarůžkovou pomazánku. Hodí na topinky nebo jednohubky,…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Do vyváženého jídelníčku patří také ryby, které jsou plné zdraví prospěšných látek. Nejoblíbenějším druhem ryby je bezesporu losos, jehož maso je velice chutné. Příprava…
Inspirujte se a připravte lahodný a snadný oběd, který nádherně provoní vaši kuchyň. Rýžové nudle s restovaným kuřecím masem a zeleninou, lehce okořeněné chilli kořením…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Rizoto může vypadat na první pohled obyčejně, je ale plné chuti a zasytí. Rizoto s fazolemi a…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Hovězí kližka chutná díky dlouhému vaření při nižší teplotě skvěle, je šťavnatá a dobře vynikne její chuť. Podáváme ji s pikantní omáčkou, čerstvou zeleninou a rýží nebo…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, bůček nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme bůček a s kouskem sádla vyškvaříme. Přidáme…
Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem,…
Pokud potřebujete nahradit majonézu něčím bez vajec, vyzkoušejte tuto falešnou majonézu, kterou připravíte ze zakysané smetany, hořčice, oleje a brambory. Použít ji…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Řepu uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme.Pak ji smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a lehce okyselíme. Necháme…
Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se…