Tarhoňové ''rizoto''

eluve Kuchařka: eluve

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1/2 sáčku tarhoni
kuřecí prsa
špenát
medvědí česnek
sušený česnek
smetana ke šlehání
kuřecí vývar
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu zlehka orestujeme - až jsou kuličky bílé až světle hnědé. Poté zalijeme vývarem a zlehka vaříme. Vývaru dáme radši míň a postupně přiléváme dle potřeby, dokud tarhoňa nezměkne. Je potřeba ji občas promíchat, ke konci už s vývarem opatrně, at se všechna voda vyvaří.

  2. Do hotové tarhoni přidáme orestovaná kuřecí prsa (já měla pečené stehno z předchozího dne), špenát, smetanu, česnek i ten medvědí - podle chuti a podáváme.

Poznámka

Tarhoňu kupuju v Lidlu a doma ji milujme...snad bude taky chutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tarhoňové ''rizoto''

Tématické fráze: tarhoňové rizoto se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo