Knedlíčky do polévky z míchaných vajíček
Recept ještě nebyl hodnocenMíchaná vajíčka nemusí představovat pouze vydatnou snídani či večeři. Doplňte je strouhankou, cibulkou a petrželkou, uvařte ve tvaru kuliček a rázem získáte chutnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Míchaná vajíčka nemusí představovat pouze vydatnou snídani či večeři. Doplňte je strouhankou, cibulkou a petrželkou, uvařte ve tvaru kuliček a rázem získáte chutnou…
Cuketa je jedním z nejvděčnějších plodů našich zahrádek. Je natolik variabilní, že s ní můžete počítat ve slané i sladké kuchyni, při každodenním všedním vaření i v…
Silný vývar z vepřových kostí s kapáním, vonící po libečku, přijde vhod v pošmurných zimních a podzimních dnech. Plný talíř horkého vývaru vás příjemně zahřeje, zasytí a…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Inspirace na odpolední svačinku nebo studenou večeři pro celou rodinu není nikdy dost. S touto pomazánkou z plísňového sýra, cibule, dochucenou pivem a špetkou chilli…
Lunchmeat není jen tak nějaké maso na chleba. Je to nekorunovaný král víkendového vaření pod stanem, či na chalupě. Při domácí přípravě navíc můžete ovlivnit kvalitu i…
Mořské plody nemusí být jen přímořskou dovolenkovou záležitostí. Směs drobných plodů je snadno dostupná již i u nás. Připravte si tento snadnou, chutnou a výživnou…
Květáková polévka s pórkem a pečeným česnekem obohatí váš jídelníček novou kombinací chutí. Česnek totiž po upečení ztratí svou ostrost a získá nasládle oříškovou chuť.…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Pokud máte rádi maďarskou kuchyni, připravte si o víkendu paprikáš s domácími haluškami. Příprava je jednoduchá a všichni si určitě pochutnají. Skvělý maďarský paprikáš…
Retro chlebíčky se šunkou a sýrem jsou klasikou, která nikdy nezklame. Nadýchané pečivo, kvalitní šunka, lahodný sýr a čerstvá zelenina tvoří kombinaci, která potěší…
Na másle opražíme kolečka mrkve a pórku, kousky celeru a plátky česneku.Osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme hladkou moukou.Řádně promícháme a zalijeme vývarem…
Oblíbené karbanátky si můžete připravit také v bezmasé variantě. Potěšíte tak nejen ty, které masu příliš neholdují, ale zachutnají také zarytým milovníkům masa.…
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby.…
Květák můžeme připravit mnoha způsoby, mezi nejoblíbenější patří zapečený. Díky šunce, vejcím a sýru je plný bílkovin a podávaný se zeleninovým salátem je vhodný jako…
Chcete-li mít výbornou a velmi rychle připravenou večeři zkuste náš recept na žampionové špagety. Těstoviny uvařené na skus jsou zalité výborně dochucenou houbovou…
Máte chuť na špagety s rajčatovou omáčkou posypané sýrem? Vyzkoušejte tento snadný recept na omáčku s mletým masem dochucenou paprikou, žampiony, bazalkou a zjemněnou…
Kombinace čerstvé zeleniny a jemného koření vytváří osvěžující a zdravou variantu, která skvěle doplňuje jakékoliv těstoviny. Spolu s masem tvoří lehkou a chutnou…
Pečená treska se spoustou zeleniny je lehké a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť rybího masa, bylinek a koření. Tento jednoduchý a výživný pokrm je ideální…
Placky z červené řepy jsou nejen barevně atraktivní, ale i plné chuti a zdravý prospěšných látek. Tato jednoduchá a originální varianta zeleninového pokrmu v sobě…
Jako rychlý předkrm nebo netradiční pohoštění na letní párty můžeme připravit slanou cuketovou roládu, plněnou šunkou a krémem ze žervé. Hotová je raz dva a krém je…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou bílou část cibulky (zelenou necháme na závěr). Po zpěnění přisypeme drobně nakrájený květák, brambory a mrkev.Krátce…