Brokolicový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenBrokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brokolice je chutná a zdravá zelenina. Stačí ji doplnit o pár surovin a vykouzlíte jídlo pro celou rodinu. Zapečený nákyp v sobě ukrývá kromě brokolice ještě měkký salám…
Vepřové maso je stálicí na našem jídelníčku a můžeme s ním experimentovat. Plátky vepřového masa, naloženého v pikantní marinádě a dušené s řapíkatým celerem, jsou…
Poctivé dušené zelí je bezesporu základem pravé české kuchyně. Karamelizovanou cibulkou a přidáním římského kmínu se sladkou paprikou dodáte tomuto tradičnímu pokrmu…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený podle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Křupavé a křehké tyčinky jsou vítanou chuťovkou k vínu nebo pivu a jen málokdo by hádal, že se v těstě skrývá nastrouhaná cuketa. Tyčinky před pečením potřeme vejcem a…
Vyzkoušejte odlehčenou verzi cuketových placiček. Jsou pečené v troubě, zahuštěné Hraškou a v receptu není použita žádná uzenina. Chutnají teplé i studené. Podávat je…
Rychlý recept pro ty, co chtějí ke špagetám něco jiného než rajčatovou omáčku. Špagety s jemnou Lučinou, křupavou anglickou slaninou a svěžími ředkvičkami jsou syté a…
Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněná smetanou a máslem, dozdobená plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuť. S tímto…
Lukulské hody připravíte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Výsledným jídlem jsou masové závitky naplněné dobře ochuceným kysaným zelím. Podávejte je dobře…
Camping salát si mnozí z nás pamatují ještě z dětství. I dnes si ho můžeme koupit, ale podle tohoto receptu si salát sami snadno připravíme tak chutný, jako byl za…
Cuketová sezóna je v plném proudu a tenhle slaný nákyp je ideální způsob, jak ji využít na maximum. Nadýchaný, vláčný a provoněný bylinkami, skvěle funguje jako lehká…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice, necháme je rozpustit. Pak nalijeme 2 litry vody, v kterém jsme si nechali rozpustit kostky bujonu,…
Kýtu pokrájíme na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme. Popřípadě můžeme pokrájet na kostičky či nudličky. Osolíme, opepříme a trochu bohatěji posypeme…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na plátky široké cca 2 cm (3 ks na porci) a lehce naklepeme klouby ruky. Jednu lžíci oleje smícháme s bylinkami, špetkou soli,…
Maso umeleme s oloupaným česnekem.Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně…
Na másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
Jídlo z jednoho pekáčku plné dobrot, který vyžaduje minimum práce. Stačí suroviny nakrájet, poskládat do pekáčku a nechat troubu vykouzlit lahodný výsledek. Slaná chuť…
Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem. Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso.…
Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou…
Cibuli nakrájíme na jemno, celer a mrkev nastrouháme na nudličky. Vše dáme do kastrolku na máslo a podusíme do měkka. Musíme vydusit veškerou šťávu ze zeleniny.…
Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.Z oleje a koření smícháme marinádu.Kotlety mírně osolíme a potřeme je…
Bílá ředkev je sice mírně pikatní, avšak ne tolik štiplavá, jako její červená sestra ředkvička. Navíc pomáhá zlepšit imunitu a má antioxidační účinky. Jednoduchá…
Zdraví prospěšný špenát zařazujeme do svého jídelníčku často. Zkuste ho spojit s vejci a jemnou mozzarellou a usmažte výborné placky! U tohoto receptu oceníte jeho…