Slávky se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenMušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mušle zbavte nečistot, odstraňte "vousy", příliš je neproplachujte, ztratily by chuť "moře". Poničené mušle vyhoďte, na otevřené poklepejte. Pokud se mušle uzavře, je v…
Kořenovou zeleninu, dýni a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky.Na zeleninu položíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem (jen tak, aby se zelenina…
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak vyndáme a na výpeku…
Brambory oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme střed tak, aby z nich vznikly lodičky. Vydlabanou hmotu smícháme s natrhanou makrelou, Lučinou, najemno nakájenou…
Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout.Vychladlou zeleninu, oloupané brambory, vejce,…
Maso na 3h do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Do výpeku dát smetanu,…
Cizrnu necháme 8 hodin namáčet. Pak vodu slijeme a dáme do 1 litru nové vody. Přidáme mrkve, petržel a kostky vývaru. Když je zelenina měkká, pokrájíme ji na menší…
Pomazánka: Šunku, kořenovou zeleninu, spařené cibule, vejce, okurku a kapii nakrájím na drobné kostičky a sypu do větší mísy, přisypu hrášek. Osolím, okyselím a…
Pomazánka: Šunku, kořenovou zeleninu, spařené cibule, vejce, okurku a kapii nakrájím na drobné kostičky a sypu do větší mísy, přisypu hrášek. Osolím, okyselím a…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného…
Petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky.Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vložíme maso a ze všech stran zprudka opečeme.Nakonec restujeme…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji společně se slaninou nakrájenou také na kostičky. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, vložíme kvasnice a pár lžic…
V hrnci na sádle (oleji) necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvé houby. Pokud přidáváme sušené houby, namočíme je do vody nejlépe den před…
Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme,…
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček, petrželku, hrášek, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.Vejce prošleháme…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a chvíli ji restujeme. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. …
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme,…
Mrkvu, zeler a petržlen nastrúhame.Pridáme na tenké plátky nakrájané redkvičky.Tofu s vodou a štipkou soli rozmixujeme. Potom postupne prilievame olej dovtedy, kým…
Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových…
Rozpálíme tlakový hrnec, přidáme sádlo, žampiony, nakrájenou cibuli. Dáme zatáhnout prošpikované maso a anglickou slaninou, přidáme koření, zalijeme vývarem a dusíme …
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme polovinou vývaru a uvaříme. Brambory i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou…
Mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka a dáme vařit do cca 0,5 l vody.Zatímco se vaří zelenina, rozmícháme mouku a sladkou papriku v troše studené vody. Rozmíchanou…
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Tesco představilo nová vína z vinařství Bzenec
Zpěvák Bob Dylan slaví 82. narozeniny. Nejlepším dárkem pro něj býval vynikající banánový chléb od jeho maminky
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu