Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Polévka z hokkaido dýně

Polévka z hokkaido dýně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle zesklovatět cibuli, přidat zeleninu i dýni a chvíli opékat. Pak směs zalít vodou, osolit, přidat mleté koření i celý bobkový list a vařit tak dlouho, dokud vše…

Dvojitá polévka

Dvojitá polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V hrnci si uvaříme najednou kroupy s fazolkama téměř do měkka a v pánvičce na oleji si opečeme nakrájenou cibuli, přidáme všechnu zeleninu a hlívu na malé kousky.…

Bibinka

65 min

Omáčky Š

Omáčky Š

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Omáčky od Š - první část: Šafránová omáčka Nejprve si namočíme šafrán v bílém víně. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou, ochutíme bílým vínem…

Nakládaná zelenina

Nakládaná zelenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…

Markýzovy brambory

Markýzovy brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…

evosheek

40 min

Pokryté (vysypané) maso

Pokryté (vysypané) maso

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca.…

Zvěřinové klopsy

Zvěřinové klopsy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…

Bramboračka s houbami II

Bramboračka s houbami II

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…

Bramborový salát III

Bramborový salát III

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brambory se slupkou umyjeme a uvaříme doměkka. Totéž uděláme se zeleninou.Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní zeleninu drobně…

Rychlá cibulačka k večeři

Rychlá cibulačka k večeři

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na oleji orestujeme cibuli, pridame na kosticky nakrajene brambory, petrzel, mrkev, kmin, orestujeme, zalijeme 1 l vody, pridame masox a varime do zmeknuti zeleniny.…

Epesni česnečka

Epesni česnečka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kosti do polévky, zeleninu dáme do vody, osolíme a pomalu přivedeme k varu. Vaříme, dokud není maso měkké.Po uvaření vytáhneme kosti a zeleninu. Vývar dochutíme solí,…

Mishak

60 min

Kuřecí polévka se žaludky

Kuřecí polévka se žaludky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Dáme vařit drůbka, žaludky a zeleninu, přidáme sůl, pepř a vegetu, po uvaření polévku scedíme, do vývaru dáme zpět zeleninu, obrané maso z drůbku a nakrájené žaludky.…

Yvajs

60 min

Hovězí líčka na sardeli a kapary

Hovězí líčka na sardeli a kapary

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Líčka očistíme a cibuli jemně nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a ještě chvíli společně restujeme. Osolíme…

Jolančin kuřecí vývar

Jolančin kuřecí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1. Maso omyjeme, 2-3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou. 2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, celer a…

SKADINKA

90 min

1 60 61 62 63 64 70

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více