Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Zeleninovo-ovesná polévka s mungem

Zeleninovo-ovesná polévka s mungem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cibuli si nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel mastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky, pórek na půlměsíčky a květák na menší kousky. Na oleji si osmažíme…

Bibinka

50 min

Vánoční polévka Tatra

Vánoční polévka Tatra

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…

Tykvovo - cuketový krém s lososem

Tykvovo - cuketový krém s lososem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na másle si zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou petržel, tykev a cuketu, orestujeme, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem. Zalijeme vínem, necháme…

Polévka "Mexiko"

Polévka "Mexiko"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli na drobno s česnekem na plátky a bobkovým listem, pak přidáme zeleninu spolu s rýží, chvíli osmažíme, zalijeme vývarem a necháme vařit…

Bibinka

50 min

Markýzovy brambory

Markýzovy brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…

evosheek

40 min

Slepice v omáčce se zeleninou

Slepice v omáčce se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…

Zvěřinové klopsy

Zvěřinové klopsy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…

Slepice v omáčce se zeleninou

Slepice v omáčce se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Omytou slepici vložíme do vařící vody. Zeleninu očistíme a s kořením přidáme k masu. Vaříme asi dvě hodiny (po cca půl hodině vytáhneme 1 mrkev a uschováme). Maso musí…

Francouzská králičí polévka

Francouzská králičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…

Pomačkaná bramborajda mého muže

Pomačkaná bramborajda mého muže

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Dáme vařit vodu a do ní nakrájíme zeleninu(celer,petržel,květák,mrkev,celou cibuli) a brambory na kostičky. Přidáme 1 lžíci majoránky, vegetu, zeleninovou kostku a…

Bibinka

50 min

Dvouvývarová polévka

Dvouvývarová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Žebra i krky si uvaříme v osolené vodě s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem, po uvaření maso vyndáme a kdo chce obere kosti a nakrájí maso do polévky. Pak zavaříme…

Bibinka

60 min

Fazolový salát s mletým masem

Fazolový salát s mletým masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti), petržel, bazalku. …

Bramboračka trochu jinak

Bramboračka trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do hrnce dáme vodu, nakrájenou mrkev na půlkolečka, brambory na nudličky, libeček(celý), houbový bujon a Podravku. Necháme vřít, dokud brambory a mrkev nezměknou. Až…

micheele

75 min

Variace na domácí boršč

Variace na domácí boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…

Variace na domácí boršč

Variace na domácí boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…

1 62 63 64 65 66 76