Vydatná kmínovka
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit asi lit a půl vody(individuálně podle množství polévky),přidáme 2 lžičky drceného kmínu, masox, kousek lisované polské zeleniny(je vynikající, nádherně voní a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit asi lit a půl vody(individuálně podle množství polévky),přidáme 2 lžičky drceného kmínu, masox, kousek lisované polské zeleniny(je vynikající, nádherně voní a…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
Omytou a oloupanou zeleninu i sýry nastrouháme, vše smícháme se zakysanou smetanou, tvarohem, ochutíme solí, červenou paprikou a šťávou z citronu. Přisypeme nadrcenou…
Čočku přebereme a dobře propláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, mrkev na tenké hranolky, uzené na silné hranolky, cibuli na drobno, česnek prolisujeme a…
Zbytky šouletu zalijeme vývarem a cca 20 minut pod pokličkou dusíme. Bez pokličky cca 10 minut redukujeme a dáme vychladit.Do zredukované směsi na jemno nastrouháme…
Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat. Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou…
Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…
Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Jednohubky pikantní chuti jsou vždy vítaným pohoštěním na všech oslavách a párty. Spojení slané ryby s citronem je dokonalé. A v neposlední řadě atraktivní barva…
Květákové karbanátky jsou vegetariánským pokrmem, který osloví nejen milovníky zdravé stravy, ale i ty, kteří hledají zajímavé alternativy k tradičním masovým…
Nejen vnučka autorky Anežka si bude pochutnávat na dobré polévce z kuřecího masa a zeleniny. Dochucovadla zvolte taková, která splňují požadavky na dětskou stravu - bez…
Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí českých oslav a setkání, jejichž obliba přetrvává již desítky let. I dnes chlebíčky zůstávají symbolem české pohostinnosti a…
Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.V…
Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do studené vody. Postavíme na sporák a necháme zavařit jen do bodu varu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme. Bílek…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Netradiční kombinace květáku a červené čočky v této polévce je opravdu skvělá. Polévka je vydatná, jemná díky smetaně a skvěle vás zasytí. Pomerančová šťáva a kari…
Lahodná polévka z mletého masa s kapustou a kořenovou zeleninou je rychlou alternativou k taženým vývarům. Kombinace s kapustou se může zdát netradiční, ale věřte, že…
Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může…
Výborná nádivka plná krůtího a kuřecího masa, vajec a zelených kopřiv navodí jarní náladu. Můžeme ji servírovat zatepla i studenou. Ideální je ji připravit den předem a…