Mrkev dušená na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev nakrájíme na kolečka, slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky.Na rozpuštěné slanině osmažíme cibuku a česnek, přidáme mrkev. Chvíli opékáme. Voňavé a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev nakrájíme na kolečka, slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky.Na rozpuštěné slanině osmažíme cibuku a česnek, přidáme mrkev. Chvíli opékáme. Voňavé a…
Zeleninu nakrájíme na stejné kousky,sádlo rozpustíme a zeleninu na něm restujeme asi 10 min.Přilejeme vřelou vodu,přidáme vývar a mouku rozmíchanou v trošce vody a ještě…
Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Zalijeme…
Fazole slijeme a propláchneme dostatečným množstvím studené vody. Poté je rozmixujeme dohladka. Vmícháme prolisovaný česnek, vlašské ořechy a nasekané bylinky. Podle…
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a petržel na drobné kostičky, česnek posekáme nahrubo. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření, tymián, osolíme a opepříme.…
Květák uvaříme vcelku v osolené vodě s kmínem doměkka. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Vejce se smetanou rozšleháme.Do máslem vymazaného pekáče…
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme ½ na jemném a ½ na hrubém struhadle. Necháme vypotit a vodu slijeme.Ochutíme pepřem, solí, přidáme utřený česnek, vejce,…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Zeleninu (zatím bez zelí) jsem pokrouhal v robotu na nejmenší nudličky a vysypal na rozpuštěné máslo do většího polévkového hrnce. Zaprášil drceným kmínem, nechal…
Rybu vykostíme a umeleme nebo rozmačkáme řádně vidličkou. Máslo utřeme do pěny, přidáme rybu, drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.…
Veka se nakrájí na 1 cm silné plátky. Vejce, mléko, troška mouky a sůl se rozšlehá vidličkou. Plátky se do tohoto namočí z obou stran a v rozpáleném oleji rychle mírně…
Slzovku předem namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den slijeme, zalijeme čerstvou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (asi 50 minut). Do vývaru můžeme přidat polévkové…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, rozetřený česnek, sůl, pepř a ovesné vločky a společně dobře vymícháme. Kuřecí prso nakrájíme na kostky, papriku na silnější…
Houby nakrájené na plátky, osolíme a podusíme na másle doměkka. Přidáme smetanu smíchanou s moukou, chvilku povaříme, sypneme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme. …
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme kurkumou, aby se rozpustila v oleji a dala pokrmu pěknou barvu. Přidáme na drobné…
Ledový salát nakrájíme na menší kousky, cibuli na tenká kolečka a pomeranč na kostky.Vše promícháme s dresinkem z oleje, octa a pepře. Přidáme tuňáka a petrželku.…
Maso nakrájíme na větší kostky, celer nastrouháme na hrubých slzičkách a mrkev nakrájíme na kolečka.Vše dáme do pomalého hrnce, osolíme, opepříme, přidáme vývar a…
Cejny vykucháme a očistíme. Rozdělíme na porce. Porce co 2 – 3 mm prořízneme – viz foto. Tímto proříznutím přerušíme drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci,…
Vsechny suroviny shora uvedene dame do misky a slehacem naslehame az do peny a pokladame na pecivo a zdobime rajcatky nebo i paprikou a petrzelkou...
Kuřecí plátky naklepeme a okořeníme „Zlatým kuřetem“. Nádivku si připravíme takto: anglickou slaninu a tvrdý sýr nakrájíme na malinké kostičky. Hermelín nastrouháme.K…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou petrželku a šunku. Restujeme asi 5 min. Necháme vychladnout. Potom přendáme do misky, přidáme namočenou a vymačkanou…
Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme na 4 plátky, osolíme a opepříme.V hlubší pánvi nebo v hrnci na troše másla orestujeme nakrájenou cibuli a maso po obou stranách…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…