Beskydská houbová polévka

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Polévky 7 názorů

Suroviny

300 g různých hub
masový vývar nebo voda
1 větší mrkev
1 petržel
čtvrtina menšího květáku
kus pórku (asi 10 cm)
malý paprikový lusk
20 g másla
zelená petrželka
špetka drceného kmínu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očičtěné a nakrájené čerstvé lesní houby vaříme spolu s mrkví a petrželí v osoleném a malinko okmínovaném masovém vývaru (ale lze i jen ve vodě) do poloměkka.

  2. Potom přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na nudličky pokrájenou papriku, pórek na kolečka a vaříme doměkka. Pokud použiji mražený květák, dávám ho do polévky jako poslední, před přidáním zavářky.

  3. Do hotové polévky dáme lžíci předem připravených nudlí nebo těstovin a ještě povaříme. Při podávání přidáme čerstvé máslo a zdobíme čerstvou petrželkou.

Poznámka

Polévka je skoro dietní a přesto dobrá, kdo nehledí na linii, může i vylepšit třeba smetanou a pod.

Odkud recept mám už nevím, mám ho už dlouho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Beskydská houbová polévka

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: S tím bys uctila mně a moc, to já můžu:-8;-):-D Dělám v nejrůznějších podobách:yes::-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: ;-) já Tě snad pozvu na moje vepřové v mrkvi - mrkvička na skus, dochucená citronovou kúrou:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Veď ja viem, moja...ja len vzhľadom k mojej "obľube" varenej mrkvy som ti vysvetľovala...ja ju zacítim, aj keď je zakamuflovaná. :-D:-D:-D Jedine, kde mi nevadí, je v koláči. :-D:-D;-) Zdravím aj ja teba.;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Terezko, však jsem to nemyslela ve zlém,:-D ale vybavilo mi to dávnou vzpomínku a za to jsem ti vděčná, hezké a úsměvné vzpomínky jsou milé:-D;-), takže díky za ně:yes: Moc tě zdravím!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: :-D:-D:-D Milujem zeleninu akúkoľvek, ale mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler iba v surovom stave. Od narodenia. Keď zavoniam varenú mrkvu, stiahne mi hrdlo a neprehltnem ani slinu. Po niekoľkých pokusoch ešte v časoch mimina to mamka vzdala, lebo to nikdy nedopadlo dobre. Ale mňa by si neoblbla. To by som sa tej polievky ani nedotkla. :-D:-D:-D Ale ja som na to vyzrela, ja si tú mrkvu nastrúham a vhodím do polievky priamo do taniera. Tak sa mrkva oteplí od polievky, ale stále je surová. :-D Ale častejšie sa tomu vyhnem a na varenie použijem akúkoľvek inú zeleninu. Tu som chcela dodržať recept a to potom vyberám už pri nakladaní na tanier a zvyšok už z taniera. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Tejaja: Terezičko zlatíčko, jsem moc ráda, že ti chutnalo!:-D Děkuji za vyzkoušení receptu i za ty parádní fotky!:-K Jen jsem se musela zasmát, když jsem si tě představila, jak z polévky vystrkuješ na okraj talíře tu zeleninku. :-D:-D Kdysi, když byly moje děti malé, to tak dělal můj mladší synek. No řešení bylo rychlé a jednoduché, začala jsem zeleninu do polévek strouhat - do dneška vzpomíná, jak jsem ho převezla! Jen nevím, kdo tu mrkvičku bude strouhat do tvojí polévky?;-):-8:-D To bylo jen řečnická otázka.;-) :-8 Ještě jednou moc a moc veliký dík, jak za vyzkoušení, i za skvělé fotečKy, mám jako vždy moc velikou radost.:yes: Opravdu děkuji a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bola som na záhrade a horúco ako v pekle. Tak som zabehla do lesa na huby a našla kozáčiky, preto na večeru bola polievočka. :-D Takto som ešte hubovku nerobila, a musím, povedať, že je veľmi dobrá, aj keˇd ja preberám, resp. vyberám tú mrkvičku a petržlen. :-D;-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo