Kedlubnová polévka se sýrovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Pravidelný příjem luštěnin je pro naše tělo přínosný. Čočku tak můžeme zakomponovat třeba do lehkého salátu. Spolu s pečenými paprikami, sušenými rajčaty, hromadou…
Bramboráky s lehce pikantní masovou směsí a paprikami uvařte třeba k víkendovému obědu. Příprava je velmi snadná a směs z vepřového karé se k bramborákům skvěle hodí.…
Jarní polévka z kořenové zeleniny a kedlubny má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Křehké maso plné chuti. Přesně taková je vepřová krkovice předem marinovaná v pivní marinádě. Dostatečná doba marinování je zárukou skvělé chuti masa a úspěšného…
Lahodný smetanový hrášek je skvělá příloha například k rybímu filé. Při každém soustu ucítíte příjemné křupnutí a chuť orestované cibulky, hořčice, másla, smetany a…
Tato polévka s hráškem je doplněná o množství další zeleniny, takže je plná vitamínů. Orestovaná šunka jí dodává výrazný chuťový rozměr. Zahuštění není třeba – polovina…
Pikantní krevety a cukety v curry jsou rychlé, výrazně kořeněné jídlo s vůní orientu. Krevety, cuketa a curry pasta tvoří skvělou kombinaci pro milovníky exotiky a…
Máte rádi čerstvé houby? Pak neváhejte a zkuste jemné kuřecí maso, doplněné restovanými hříbky a křupavou slaninou, schované v tortille. Je to rychlý a vydatný pokrm,…
Želatinové plátky namočíme do studené vody.Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.Odstavíme…
Květákový nákyp je poctivý domácí pokrm, ve kterém se jemný květák, mleté maso a zelenina doplňují do chutného a sytého jídla. Skvěle poslouží jako jednoduchý oběd či…
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli se žampiony, které neloupeme. Když cibule trochu zesklovatí a houby se začnou smrskávat, přihodíme nadrobno nakrájenou zeleninu a…
Oblíbeným obědem malých i velkých jsou špagety s omáčkou. Neváhejte a vyzkoušejte připravit špagety s omáčkou z doma umletého masa, která svojí bohatou chutí může trochu…
Na trošce řepkového oleje orestuji lžíci polohrubé mouky a zelenou petržel, přisypu kuřátka, osolím, okmínuji, zaliji vodou.Když vaří, přidám brambory a až změknou,…
Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce a celou ji nakrájíme na centimetr silná kolečka.Na každé kolečko namažeme vrstvu hummusu. Ozdobíme půlkou cherry rajčátka, snítkou…
Očištěné a pokrájené houby podusíme na másle, osolíme podle chuti, okořeníme špetkou pepře a kmínu a menším prolisovaným stroužkem česneku. Připravíme čtvrtlitrové…
Maso opláchneme a společně s kořením a očištěnou zeleninou vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a od doby varu na mírném plameni pod pokličkou vaříme v obyčejném…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na půl plátky, červenou cibuli na drobné kostičky, petrželku nasekáme na drobno, osolíme, opepříme a přidáme tatarské omáčky…
Květák uvaříme ve slané vodě. Vodu, ve které jsme uvařili květák, zahustíme jíškou.Uvařený květák rozsekáme a 1/3 vrátíme zpět.Ze zbylého květáku, 1 vejce, 2 dkg…
Připravíme si zapékací pekáč s horním poklopem a vyložíme jej pečícím papírem. Lilek umyjeme, nakrájíme na kolečka a klademe na dno a boky. Posypeme na drobno nakrájenou…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Feferonku a zelenou petržel nasekáme nadrobno a potřeme díly osoleného kapra. Zalejeme cca 2 lžícemi olivového oleje a necháme nejlépe přes noc uležet. Pak kapra obalíme…
Oloupejte a nakrájejte na kostky celer, mrkev, cibuli, sušená rajčata, stroužky česneku a petržele. V hrnci nechte podusit na oleji na mírném ohni po dobu 10 minut. …
Na pečící papír na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, osolíme je a potřeme olejem nebo máslem a ve vyhřáte troubě je dočervena upečeme. Zvlášt připravíme nádivku-žemle…