Makrela s nivou na pomerančích
Recept ještě nebyl hodnocenRyby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s natí, petrželku posekáme.Přidáme klíčky a vše zlehka promícháme.Z uvedených surovin…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Marinované houby na grilu - to je výzva pro milovníky hub i grilování. Vyzkoušejte hlívu. To je houba mnoha “tváří”a způsobů využití v kuchyni. A grilování je jedním z…
Krevety jsou oblíbené mořské plody snadno dostupné i v našich končinách. Připravte si toto středomořské jídlo i u vás doma. Uvařené těstoviny se spojí v lahodné omáčce z…
Fazolový salát, dochucený sójovou a sladkou chilli omáčkou, můžete podávat mírně teplý, nebo i studený. Jeho chuť vás příjemně překvapí a pokud patříte mezi milovníky…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Mrkvové chlebíčky můžete připravit jako pohoštění pro návštěvu nebo jako rychlou večeři pro rodinu. Pomazánka se skládá ze základních surovin, které obvykle máme doma k…
Máte-li rádi husté krémové polévky, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z brambor a cukety svou chutí připomíná hrachovku. Podáváme ji posypanou čerstvou…
V horkých letních dnech dáváme přednost jídlům, která nezaberou mnoho času a obsahují čerstvé a svěží suroviny. Plněné tortilly se hodí nejen na oběd doma, ale snadno je…
Gobova juha je vydatná a voňavá polévka, která patří k pokladům slovinské kuchyně. Připravuje se z čerstvých nebo sušených hub, často se zjemňuje smetanou a podává s…
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje…
Dochází vám nápady, co připravit z dýně? Lehce pikantní dýňové pyré ozvláštní vaše pokrmy připravované v podzimním období. Jeho využití je opravdu všestranné, můžete jej…
Těstoviny, které vás zachrání vždy, když nevíte co vařit. Kombinace pikantního choriza, chilli a javorového sirupu je překvapivě návyková. Hotovo máte za pár minut a…
Voňavá bramborová polévka, která je obohacená o štědrou dávku řízného česneku. Patříte-li mezi milovníky česneku, hub a majoránky, rozhodně vám zachutná, a navíc potěší…
Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Voňavé kachní maso se krásně doplňuje se sladkokyselým zelím a šťavnatými jablíčky. Na talíři tuto sytou dobrotu podáváme s…
Do 2 litrů vývaru bez tuku (různé maso - různá chuť) nasypeme polévkovou zeleninu, pokrájenou papriku bez jádřince, stroužek česneku a celou cibuli se slupkou. Osolíme,…
Houby předem pečlivě očištěné nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Cibuli…
Máslo rozehřejeme, přidáme hrášek a šunku, nakrájenou na nudličky a pár minut smažíme. Zasypeme moukou a zalijeme teplým vývarem. Dobře promícháme, uvedeme k varu,…
Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.Necháme přes noc uležet v ledničce.Opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.
Kuře rozdělíme na díly, mírně osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a gril. koření.Na rozehřátém oleji opečeme okořeněné kuřecí porce, pak je na chvíli vyndáme…
Na oleji zpěníme cibuli.Přidáme hlívu na nudličky, brambory, mrkev a vše kromě petrželky a mouky.Zalijeme vodou a vaříme do měkka.Zahustíme moukou a ozdobíme petrželkou…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme surimi tyčinky a ihned podlijeme vodou. Vaříme cca 5 min. - dokud se tyčinky "nerozbalí". Polévku rozmixujeme…