Vánoční tyčky máčené (z maminčina receptáře)
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao a ochutíme skořicí, muškátem a citrónovou kůrou.Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao a ochutíme skořicí, muškátem a citrónovou kůrou.Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a plníme do formiček na ořechy. Pečeme dozlatova. Vychladlé plníme náplní, slepujeme po dvou a nakonec namáčíme v čokoládové polevě.
Mouku, tuk – Hera, moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou šťávu – vše smícháme v míse a vypracujeme pořádně prohnětené těsto, které dáme do lednice…
Heru si ve větší nádobě rozpustíme, přidáme všechno ostatní a promícháme. Do poloviny dáme kakao. Pekáček nebo jinou vhodnou obdélníkovou nádobu s okraji vyložíme…
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a šleháme, hmota musí zbělat. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs ze žloutků smícháme se sněhem a s moukou. Opatrně…
Tuk, vejce a cukry vyšleháme. Přidáme mouku a ještě prošleháme.Těsto nabereme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé…
Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec kakao.Těsto vlijeme do menšího plechu, vyloženého papírem na pečení a v…
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se el. šlehačem).Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva.Rozinky…
Těsto: z mouky smíchané s cukry, citronovou kůrou, za přidání żloutků a změklého másla, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet…
Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku, smíchanou s…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vykrajujeme různé tvary a upečeme. Vychladlé slepíme připraveným krémem, polijeme polevou a…
Vše smícháme dohromady, naplníme cukrářský sáček a hmotou naplníme papírové košíčky.Zalijeme čokoládovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Z mouky, másla, kakaa, hladké mouky, žloutku vypracujeme těsto. Necháme odležet, rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180°C. Poté lepíme oblíbenou marmeládou,…
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli a cca 3 lžícemi cukru do pevného sněhu. V jiné míse vyšleháme Heru se zbylým cukrem do světlé pěny a…
Máslo utřeme s cukrem, přidáme kakao, rum, kávu a rozdrcené sušenky. Vypracujeme těsto, které dáme prochladnout na 20 min do lednice, pak tvoříme kávová zrna o průměru 2…
Šlehačku, oba cukry a mouku za stálého míchání svaříme. Po odstavení přisypeme ořechy a rozdrobený ovocný chlebíček a pořádně rozmícháme. Na plech vyložený papírem…
Troubu si nastavíme na 180st. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Oříšky, olej a vodu přidáme postupně do žloutkové pěny. Mouku, kakao a…
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z…
Světlé těsto - bílky ušleháme, ke konci dadat cukr a následně ostatní suroviny a jemně vymíchat. Tmavé těsto - žloutky a vejce utřít s cukrem doběla, přidat mouku…
Vše zpracujeme v těsto, z těsta vykrajujeme malá kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě do světle hnědé barvy.Upečené slepujeme k sobě čokoládovo-ořechovou náplní.Vrchní…
Tmavé sušenky rozprostřeme na plechu (na pečící papír).Uvaříme puding dle návodu na balíčku a vmícháme do něho likér.Po vychladnutí vlijeme na sušenky a přiklopíme…
Jablká nastrúhame nahrubo a spolu s ostatnými surovinami dobre prešľaháme.Cesto vylejeme na plech a pečieme na 180°C.Na teplý koláč natrieme v tenkej vrstve džem a…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Legendární Café Imperial: Jak šel čas s kavárnou, kde se točil film Kristián a vzduchem někdy létaly koblihy
Javorový sirup je sladký, přesto zdravý. Objevil ho indiánský náčelník máchající sekerkou
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit