Voňavá pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenTvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby. Přidáme 5lžic vody,…
Máslo, majonézu a příchutě smícháme dohromady a doplníme jemňounce nakrájenou cibulkou.Mažeme na krajíčky veky nebo rozpůlené malé bagetky či kaiserky a zdobíme plátky…
Růžičky brokolice 3 minuty povaříme, necháme vystydnout a nadrobno nasekáme. Nasekáme též lístky bazalky a kápii nakrájíme na malinké kostičky.Pomazánkové máslo dobře…
Studené máslo nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou…
Máslo, tavený sýr, rostlinné máslo, majonézu a koření vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný Romadůr a Nivu. Přilijeme smetanu a chviličku…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Salám ošúpeme, prekrájame, vajíčka olúpeme.Salám, vajíčka a pomazánkové maslo rozmixujeme. Nie je potrebné prichucovať.Natierame na chlebík, zdobíme zeleninou podľa…
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Do horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme.Prošleháváme metlou a hlídáme, aby…
Nejlépe večer předem si připravíme pomazánku – smícháme pomazánkové máslo, nastrouhaný sýr, trošku zředíme mlékem, aby ale zůstala trochu hustší. Dochutíme česnekem,…
Mozzarellu a sýr nahrubo nastrouháme (mozzarellu jsem měla již strouhanou z Lidlu, je výborná) a smícháme s majolkou a pomazánkovým máslem. Přidáme i nahrubo nasekané…
Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka. V hrnci se silnějším dnem nebo v…
Vajíčka, cukr, kakao, olej a citronovou kůru ušleháme do pěny, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a jedno jablko. Nalijeme do…
Na letním grilu, nebo doma v troubě si můžeme připravit různá masa a z nich tvořit další dobroty. Domácí bůčková pomazánka je šťavnatá a s čerstvým chlebem a kyselou…
Jahodová zmrzlina je neodmyslitelným symbolem léta. Osvěžující, voňavá a plná sladkých jahod. Ať už si jí vychutnáte v kornoutku, poháru se šlehačkou nebo čokoládou,…
Sýr nastrouháme najemno a přidáme tolik pomazánkového másla, abychom získali kompaktní hmotu. Ochutíme česnekem. Vytvoříme kuličky a obalíme je v nasekaných nebo nahrubo…
Nejdřív si uvaříme vejce. Až vychladnou, tak je oloupeme, 1/3 zvrchu odřízneme, žloutek opatrně vydlabeme a dáme do misky. Do misky dáme malou plechovku tuňáka, lžíci…
Nejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Lilek opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout.…
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Přeneseme ho na plech a potřeme pomazánkovým máslem tak, že asi 2 cm okraje necháme čisté. Poklademe chřestem a posypeme…
Pomazánkové máslo smícháme s pěti lžičkami kokosu, vanilkovým cukrem a Šmakounem. Ze směsi navlhčenou rukou vytvoříme kuličky o průměru lízátek a obalíme je v kokosu. …