Demikát - lahodná polévka z haluškovice
Recept ještě nebyl hodnocenDo horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme.Prošleháváme metlou a hlídáme, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme.Prošleháváme metlou a hlídáme, aby…
Pomazánkové máslo smícháme se stejným dílem hladké mouky a hněteme tak dlouho, až vznikne kompaktní těsto, které necháme 20 minut odležet.Poté vyválíme asi 0,5 cm silnou…
To jednoduché bývá nejlepší. Ředkvičky samy o sobě mají specifickou chuť a vůni, proto je škoda je s něčím míchat. Stačí je spojit do pomazánky máslem a ochutit solí.…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Do misky nakrájíme cibuli, nahrubo nastrouháme tvarůžky a přidáme všechny ostatní sýry. Společně vše vyšleháme do pěny a mažeme na pečivo. Nesolíme, tvarůžky jsou…
Lilek opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout.…
Pomazánkové máslo smícháme s pěti lžičkami kokosu, vanilkovým cukrem a Šmakounem. Ze směsi navlhčenou rukou vytvoříme kuličky o průměru lízátek a obalíme je v kokosu. …
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Pokrm lze připravit v jedné větší ohnivzdorné keramické nebo skleněné misce, z níž si všichni nabírají jednotlivá sousta pomocí nachos, ale v této době je lepší…
Vajíčka, cukr, kakao, olej a citronovou kůru ušleháme do pěny, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a jedno jablko. Nalijeme do…
Salám ošúpeme, prekrájame, vajíčka olúpeme.Salám, vajíčka a pomazánkové maslo rozmixujeme. Nie je potrebné prichucovať.Natierame na chlebík, zdobíme zeleninou podľa…
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Jednoduchá a lahodná buchta je díky jablkům vláčná. Skvělou chuť zajišťuje osvědčená kombinace ořechů a karamelu, který přidáme ve formě pudinku a karamelového cukru.…
Nepečený dezert tiramisu je velmi oblíbený a nalezneme jej snad v každé cukrárně. V pohodlí vašeho domova můžete připravit tiramisu do skleničky, které sice není z…
Jahodová zmrzlina je neodmyslitelným symbolem léta. Osvěžující, voňavá a plná sladkých jahod. Ať už si jí vychutnáte v kornoutku, poháru se šlehačkou nebo čokoládou,…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Sýr nastrouháme najemno a přidáme tolik pomazánkového másla, abychom získali kompaktní hmotu. Ochutíme česnekem. Vytvoříme kuličky a obalíme je v nasekaných nebo nahrubo…
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby. Přidáme 5lžic vody,…
Nejdřív si uvaříme vejce. Až vychladnou, tak je oloupeme, 1/3 zvrchu odřízneme, žloutek opatrně vydlabeme a dáme do misky. Do misky dáme malou plechovku tuňáka, lžíci…
Máslo, majonézu a příchutě smícháme dohromady a doplníme jemňounce nakrájenou cibulkou.Mažeme na krajíčky veky nebo rozpůlené malé bagetky či kaiserky a zdobíme plátky…
Růžičky brokolice 3 minuty povaříme, necháme vystydnout a nadrobno nasekáme. Nasekáme též lístky bazalky a kápii nakrájíme na malinké kostičky.Pomazánkové máslo dobře…
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Přeneseme ho na plech a potřeme pomazánkovým máslem tak, že asi 2 cm okraje necháme čisté. Poklademe chřestem a posypeme…