Pomazánka ze pstruha
Recept ještě nebyl hodnocenNejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Máslo, majonézu a příchutě smícháme dohromady a doplníme jemňounce nakrájenou cibulkou.Mažeme na krajíčky veky nebo rozpůlené malé bagetky či kaiserky a zdobíme plátky…
Růžičky brokolice 3 minuty povaříme, necháme vystydnout a nadrobno nasekáme. Nasekáme též lístky bazalky a kápii nakrájíme na malinké kostičky.Pomazánkové máslo dobře…
Do misky nakrájíme cibuli, nahrubo nastrouháme tvarůžky a přidáme všechny ostatní sýry. Společně vše vyšleháme do pěny a mažeme na pečivo. Nesolíme, tvarůžky jsou…
Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. Pomazánkové máslo dáme do misky, přihodíme mrkev a křen. Zamícháme, pak mažeme třeba na veku.
Máslo, tavený sýr, rostlinné máslo, majonézu a koření vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný Romadůr a Nivu. Přilijeme smetanu a chviličku…
Do misy vyklopime pomazankove maslo. V robotu rozsekame cibuli, pak hermelin a pak klobasu.Rozsekane ingredience pridame do misy k pomazankovemu maslu a poradne utreme…
Na letním grilu, nebo doma v troubě si můžeme připravit různá masa a z nich tvořit další dobroty. Domácí bůčková pomazánka je šťavnatá a s čerstvým chlebem a kyselou…
Ochutnejte tyto skvělé jednohubky, které jistě potěší hosty na vašich oslavách. Plátek rohlíku potřete pomazánkou ze žloutků, pomazánkového másla a hořčice. Každý kousek…
Závin s nivou a vlašskými ořechy můžete připravit jako pohoštění pro návštěvu nebo jako skvělou večeři pro rodinu, třeba jen tak se salátem. S těstem z pomazánkového…
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby. Přidáme 5lžic vody,…
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Lučinu, pomazánkové máslo a majolku smícháme dohromady dohladka, přimícháme utřený stroužek česneku, osolíme dle chuti a vmícháme posekané bylinky.
Do misky vyklopíme tvaroh, pomazánkové máslo, nakrájíme cibulku, ředkvičky a pažitku, osolíme a promícháme s troškou mléka. Vajíčka můžeme nakrájet do pomazánky a nebo…
Očištěnou cibuli si nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubší misky, přidáme rozpuštěné máslo, sardinky-jedny bez a druhé i s olejem, pomazánkové máslo a vše ponorným…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka. V hrnci se silnějším dnem nebo v…
Pokrm lze připravit v jedné větší ohnivzdorné keramické nebo skleněné misce, z níž si všichni nabírají jednotlivá sousta pomocí nachos, ale v této době je lepší…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové…
Vaječnou pomazánku dělaly už naše babičky, varianta s kapary a sardelkami jí ale dodá neobvyklou, zajímavou chuť a modernější vzhled. Bude výborná k večeři na krajíčku…
Základem výborných chlebíčků je bez debat výtečná pomazánka. Tato chlebíčková pomazánka se šunkou, sýrem a zeleninou, lehce štiplavá po česneku, chutná opravdu skvěle.…
Ochutnejte lahodné vláčné řezy z těsta ochuceného mrkví, mletými ořechy a pomerančovou šťávou. Díky pomeranči jsou pěkně svěží. Skvěle chutná i jednoduchý krém z…