Klášterní pochoutka
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2013 20:24
28. 4. 2013 12:01
28. 4. 2013 10:46
28. 4. 2013 10:38
24. 4. 2013 17:02
24. 4. 2013 10:56
24. 4. 2013 10:48
21. 4. 2013 17:21
21. 4. 2013 16:20
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety :
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
21. 4. 2013 16:10
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
20. 4. 2013 16:16
20. 4. 2013 13:36
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
20. 4. 2013 10:53
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
20. 4. 2013 08:58
20. 4. 2013 08:25
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 27 minutami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 6 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 6 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 7 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Další recepty
Tématické fráze: klášterní sýr klášterní sýr madeta klašterní recepty klášterní řízek řízek madeta kláštern sýry klášterní řízky recepty madeta pomazánka klášterní sýrová pochoutky k hokeji recept na klášterní řízek recept madeta klašterni zrajici syr recept klášterní moučník pochoutky recepty romadur klášterní pochoutkove recepty klášterní sýr od madety recepty sýrová pomazánka z madety klaaterni syr
Suroviny: sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
26 názorů