Směs z kuřecích prsou zase jinak
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. …
Uzené maso vaříme cca 1-1,5 hod. Poté ho nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme brambory a rozštoucháme je. Přidáme do nich teplé mléko, hladkou mouku, hotové měkké uzené…
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Uvařené a oloupané vychladlé brambory protlačíme mřížkou na br. salát do mísy. Okurku a cibuli nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer očistíme a odstraníme z něj vlákna,…
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem (nebo jen vyložíme peč. papírem). Na dno položíme vždy dvě kolečka salámu na sobě, na ně navršíme smaženici z vajec (nebo…
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme nakrájené cigáro, nakrájený pórek. Na trochu udušenou směs rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.Formu na biskupský chlebíček…
Pokud máme houby mražené dušené necháme je rozmrazit při pokojové teplotě, čerstvé očistíme, nakrájíme a podusíme na olivovém oleji s tymiánem. Cibuli a česnek očistíme…
Bôb namočíme na 24 hodin, potom ho uvaríme do mäkka ( v tlakovom hrnci cca 25 minut ). Scedíme a necháme vychladnúť.Na oleji orestujeme krátko na kolieska narezaný pór,…
Cizrnu si nejlépe přes noc namočíme. Vaříme ve vodě s tymiánem a bazalkou asi hodinu. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme studenou vodou.Maso si nakrájíme na…
Remosku vytřeme sádlem. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, pórek na proužky a promícháme s kmínem, orenganem, tymiánem, saturejkou, pepřem a solí. Dáme to na dno…
Uvaříme klasicky rýži a rozdělíme na čtyři porce.Na oleji krátce orestujeme česnek nakrájený na kolečka. Přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky. Chvilku před…
Skelety a kosti dáme do studené osolené vody a vaříme cca 1 hodinu.Skelety a kosti vyjmeme a obereme maso.Vývar slijeme do jiného hrnce a dáme do něj vařit mrkev a celer…
Pokrájíme pórek na kolečka, oloupané brambory na kostičky, oboje vložíme do vývaru, přidáme máslo, utřený česnek, sýr a dáme vařit. Pak polévku dochutíme solí, pepřem,…
Lilek podélně nakrájíme na tenké (necelý centimetr silné) plátky, posolíme a necháme vypotit - asi 15 minut z každé strany. Suroviny na marinádu promícháme a polovinou…
Cuketu opečeme na oleji z obou stran a položíme na nahřátý talíř. Na stejné pánvi rychle ohřejeme uzené maso, přidáme pórek a když zavadne, přilijeme smetanu a přidáme…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku(nebo salám), posypeme…
Rybacie filety osolíme a posypemne mletou rascou.Pekáč vymažeme a dáme doň zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Osolíme, posypeme mletou rascou.Na zemiaky…
Šmakoun nakrájíme na tenké proužky a v misce smícháme se solí a provensálským kořením.Necháme chvíli odležet. Mezitím si oloupeme cibuli,nakrájíme jí na půl kolečka a…
Šalotku oloupeme stonek celeru oloupeme i bramboru oloupeme porek omyjeme .Z porku odkrojime par kolecek na ozdobu a zbytek nakrajime na kolecka a ostatní zeleninu…
Nejdříve omyjeme brambory, nakrájíme na čtverečky. To samé uděláme s masem a pak i se zeleninou. Vše přidáme do pekáče.Poté osolíme , opepříme , přilijeme olej a přidáme…
Filé nakrájame na plátky.Do vymasteného pekáča dáme polovicu na kolieska nakrájaného póru.Na pór uložíme plátky filé, osolíme, posypeme paprikou, soľou a korením…
Stehna omyjeme, osušíme, potřeme uzenou paprikou s olejem a omáčkou "BALTI". Vložíme do mísy.Druhý den naložená stehna i s marinádou vložíme do pekáčku a hustě…