Kuře apetit
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto a upečeme na pánvi palačinky.Nakrájená kuřecí prsa smícháme se sojovou omáčkou, mírně opepříme a necháme pár minut stát.…
V míse smícháme dušenou mrkev, orestovaný pórek a cizrnu. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky, potom vmícháme ovesné vločky a ovesnou mouku s práškem do…
Plátky ryby dáme do zapékací misky, z obou stran jí okořeníme. Pokrájíme zeleninu a na maso poklademe kolečka rajčat, proužky papriky a proužky pórku. Zakápneme olejem a…
Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit. Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry, trochu soli a dáme…
Pórek si drobně nakrájíme a na oleji si ho jen velmi krátce a lehce osmahneme až zavoní a necháme vychladnout. Prosátou hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem,…
Na rozpuštěném másle osmažíme pórek dosklovata, přidáme na plátky pokrájené houby a smažíme do jejich povadnutí. Dále přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek,…
Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půl hodiny proležet.Rozpálíme v pánvi trošku oleje, na něm osmažíme maso ze…
Uzený jazyk uvařit, stáhnout a nakrájet na plátky. NÁPLŇ : vše promíchat na kaši, potřít plátek uz. jazyka, popř. dát ještě plátek sýra, a přilepit další plátek uz.…
Maso nakrájíme na kostky jako na guláš (2 – 3 cm), naložíme do misky s rozmíchaným vejcem a škrobem. Po asi 2 hodinách maso vyndáme z misky, obalíme ve směsi oříšků a…
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme spolu s pokrájenou cibulí, na lupínky strouhaným česnekem, na kolečka strouhanými kořínky mrkve a petržele (nať odložíme a přidáme…
Porek očistíme a nakrájíme na drobnější kolečka. Orestujeme na másle s olejem. Přidáme nakrájený celer a asi minutku opékáme. Zalijeme vývarem přidáme vymačkaný pečený…
Plát masa osolíme z obou stran, z vnitřní natřeme hořčicí, doprostředka položíme vyšší pláty sýra uříznuté z prostředka, dáme je za sebou, na sýr dáme stejným způsobem…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme,…
1. Listy pórku krátce povaříme. Na plátky šunky rozložíme plátky eidamu a listy pórku, do kterých dáme kousky Nivy. Potom listy srolujeme. Můžeme je sepnout…
Všechny suroviny na nočky promícháme dohromady a pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto má být spíš měkké. Vystřeme ho přes haluškovač do hrnce s vřící vodou,…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okořeníme. Bielu časť póru narežeme na 4 kúsky. Na každý plátek uložíme 1 kúsok póru, pol párku a 1 hranolček syra. Stočíme a zopneme…
Do tlakového hrnce jsem strčil stehno s kořením, solí a vývarovou kostkou a nechal tam 20 minut. Poté jsem stehýnko vyndal,nechal vychladnout, obral a pokrájel na malé…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Zázrak jménem miso pasta: Japonci jí vděčí za dlouhověkost i za pátou chuť umami
Blíží se velikonoční vaječná smršť! Proč vajíčka nikdy neomývat a v jaké teplotě je skladovat?
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům