Italské rizoto se zeleným chřestem
Recept ještě nebyl hodnocenRizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku lehce dozlatova.Přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení.…
Vařený bílý chřest je opravdovou delikatesou, a podle ověřeného receptu ho lehce zvládne připravit i úplný začátečník. V kombinaci s jemnou krémovou sýrovou omáčkou bude…
Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem.Pořádně metličkou…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek, především jeho bílou část.Vaříme doměkka a přidáme smetanu.Na…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Na pikantní zeleninovou směs můžete použít kořenovou i listnatou zeleninu, stačí jí vhodně doplnit pikantními omáčkami a skvělé jídlo je za pár minut hotové. Jako…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Nejdříve připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 200 ml mléka svaříme s 1 lžící másla, špetkou soli a muškátového květu.Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak…
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme a orestujeme.Přisypeme k …
Chutě asijských pokrmů získávají stále větší oblibu. Možnost nákupu exotických surovin a šikovnost českých hospodyněk nám nabízí stále nové a neotřelé nápady na jejich…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Křehké nudličky z vepřového masa, marinované společně s brambory v sójové omáčce, okořeněné kari kořením, poslouží jako snadný oběd nebo večeře, když nevíte, co zrovna…
Plněná kuřecí stehna lze už považovat za svátečnější oběd. Příprava není náročná a zvládnou ji i začátečníci. Můžete je vyzkoušet podle tohoto receptu, kdy se do nádivky…
Ľadový šalát narežeme na menšie kúsky a obložíme ním okraj taniera.Pór narežeme na tenké kolieska a zase obložíme dookola, posypeme na kocky narezanou uhorkou,…
Pohánku zalejeme vriacou vodou ( nie z varnej konvice!), zakryjeme a dáme na 30 minút do perín.Na troche oleja opražíme krátko na kolieska narezaný pór, pridáme na malé…
Tortellini se prodávají s několika druhy náplní. K sýrové omáčce s pórkem jsou masové nejlepší, ale určitě vás nezklamou ani sýrové nebo špenátové. Důležité je…
Tento pokrm kombinuje výživné látky a bohaté chutě. Čočka, plná bílkovin a vlákniny, se mísí s osvěžujícími kousky mrkve a jemností póru. A k tomu přidáme krémové,…
Výhoda zeleninové polévky oproti jiným polévkám je především v její jednoduchosti. Tahle polévka vás zachrání ve chvílích, kdy máte v lednici poslední kousky zeleniny.…
Segedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude…
Máte rádi rychlá a nenáročná jídla? Tak to jste tu správně. Pánev plná masa a barevné zeleniny, kterou doplňuje lehká rajčatová šťáva. Do směsi můžete zvolit libovolnou…
Hlad a málo času na přípravu jídla nás většinou donutí jednat rychle a vařit z doma dostupných surovin. Zpravidla pak vznikají skvělá, výživná a chutná jídla. Takovým je…
S konzervovanou cizrnou se dají připravit různé dobroty, které nezaberou příliš času, ale přitom dostatečně zasytí a dodají spoustu živin. Tyto nočky mohou posloužit…