Pečená bůčková roláda

suslajda Kuchařka: suslajda

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

800 g vepřového bůčku bez kosti
100 g uzeného bůčku nakrájeného na plátky
100 g Moravského uzeného nakrájeného na plátky
10 ks pečených rajčat
1 hlavičku česneku
2 lžíce Dijonské hořčice
2 lžičky uzené sladké papriky
3 lžičky koření na vepřovou pečeni
sůl
2 cibule
1 celý pórek
trochu vody nebo vývaru na podlití
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a pečenými rajčaty.

  2. Svineme do rolády a sepneme jehlami, nebo převážeme potravinářským provázkem.

  3. Celé stroužky česneku, cibuli a pórek nakrájíme na pláty dáme do pekáče.

  4. Položíme roládu, kterou ještě mírně osolíme, přikryjeme poklicí, nebo alobalem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C hodinu a půl, pak odkryjeme a dopékáme ještě asi půl hodiny na 180°C. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 357 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená bůčková roláda

Tématické fráze: bůčková roláda pečená pečená bučková roláda bůčková roláda bůčková roláda recept pečena rolada rolada z bucku pečení bůčkové rolády pečení rolády bůčková roláda s nádivkou plněná bůčková roláda jak dlouho se peče bučkova rolada uzená bůčková roláda recept bůčková roláda pečená bůčková roláda recept pecena rolada z bucku buckova rolada peceni jak dlouho se peče másová roláda recept na buckovou roladu jak se peče bůčková roláda rolády z bůčku