Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)

Suroviny

4 vejce
1 cibule
50 g anglické slaniny + kousek másla
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce smetany
pórek
menší mrkev
sůl
pepř
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno. Restujeme, až mrkev pustí barvu.

  2. Vejce prošleháme se smetanou a vlijeme na orestovanou směs. Na mírném plameni necháme pozvolna tuhnout a přimícháme droždí. Mícháme do potřebné konzistence a dochutíme solí a pepřem.

  3. Před koncem nasekáme pórek nadrobno a vmícháme k vejcím. Pomazánku podáváme s chlebem teplou, ale dobrá je i studená. Před podáváním ji můžeme lehce posypat slunečnicovými semínky.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku lze dochutit utřeným česnekem, špetkou chilli nebo troškou hořčice, prostě podle svých chutí.

Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: co s lahůdkovým droždím recepty s droždím pomazanka a drozdim pomazánka s lahůdkovým droždím recepty s lahůdkovým droždím