

Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)
Suroviny
- 4 vejce
- 1 cibule
- 50 g anglické slaniny + kousek másla
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce smetany
- pórek
- menší mrkev
- sůl
- pepř
- slunečnicová semínka
Postup přípravy receptu
Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno. Restujeme, až mrkev pustí barvu.
Vejce prošleháme se smetanou a vlijeme na orestovanou směs. Na mírném plameni necháme pozvolna tuhnout a přimícháme droždí. Mícháme do potřebné konzistence a dochutíme solí a pepřem.
Před koncem nasekáme pórek nadrobno a vmícháme k vejcím. Pomazánku podáváme s chlebem teplou, ale dobrá je i studená. Před podáváním ji můžeme lehce posypat slunečnicovými semínky.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku lze dochutit utřeným česnekem, špetkou chilli nebo troškou hořčice, prostě podle svých chutí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)
K receptu nejsou žádné komentáře.