Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
5 PL oleje
2 cibule
sůl
pepř
1 lžička kmínu drceného
2 stroužky česneku
1/4 celeru
1 mrkev
1/2 pórku (nemusí být)
500 ml piva černého nebo světlého
4 bobkové listy
150 ml hovězího vývaru z kostky
8 dkg másla
1 PL worcestrové omáčky
1 lžička hořčice plnotučné
1 lžička citronové šťávy
1 lžička cukru
1 lžička kakaa (nejlépe tmavé holandské)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
    Maso opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem.
    Do pekáčku dáme olej, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu a položíme na to maso.

  2. Pekáček vložíme do trouby a pečeme nezakryté 20 minut. Přidáme bobkové listy, hovězí vývar a pečeme dalších 20 minut. Nakonec vše zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou (alobalem) a pečeme ještě hodinu.
    Po této době pekáček vyndáme z trouby a maso zabalíme do alobalu, aby nevychladlo.

  3. Na plotnu dáme kastrůlek, do kterého z pekáčku slijeme základ pro omáčku, přidáme máslo, worcestr, hořčici, citronovou šťávu, cukr, kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z plotny, omáčku dohladka rozmixujeme a případně ještě dochutíme.
    Příloha: knedlíky, brambory, rýže, těstoviny, noky...

Komentáře k receptu Bavorská vepřová pečeně s pivní omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: veprova pecene bavorska pečeně veprova pecene s těstovinami vepřová pečeně omáčka s kucharem u plotny vepřová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně recepty vepřová pečeně na hořčici vepřová krkovice s omáčkou vepřova krkovička pečeně recepty recepty z vepřové pečeně a těstoviny vepřová pečeně s těstoviny bavorská hovězí pečeně vepřová krkovice na kmíně s omáčkou bavorská krkovice bavorska krkovice recept vepřová pecene testoviny bavorske pecene maso pečenĕ bavorska