

Zapékané brambory s uzeným tofu a zeleninou
Suroviny
- 8 brambor
- 200 g mražené kukuřice
- 1/2 většího pórku
- 1.5 lžičky provensálského koření
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžička sojové omáčky (bezlepkové - já používám Ekoprodukt)
- 60 g uzeného tofu
Postup přípravy receptu
Celé brambory ve slupce 15 minut povaříme, necháme vychladnout a oloupeme.
Předvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na pekáček.
Na oleji orestujeme pórek, přidáme kukuřici a směs krátce podusíme.
Osolíme, opepříme, přidáme hodně provensálského koření a lžičku sojové omáčky.
Směs nandáme na brambory a dáme na 10 minut zapéct.
posypeme nastrouhaným uzeným tofu a krátce dopečeme (stačí 5-7 minut - tofu se nerozpeče jako sýr).
Poznámka od kuchařky
Brambory lze uvařit už oloupané a nakrájené (doba varu se tím zkrátí na 8-10 minut), vařením ve slupce si ale zachovají více chuti.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané brambory s uzeným tofu a zeleninou
-
Tereza Blazkova: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo. A fotka vypadá moc dobře
-
Dobrý receptík, chutnalo nám to
. +4 a fotečka
-
dobré a rychlé
-
-
1974andrea: Protože vařila a fotila sestra. Schválně jsem čekala, jestli si toho někdo všimne
-
Péťo, proč máš na fotce jméno Martinam?
-
To je hezký recept, ten se mi bude určitě hodit - díky!