Vepřový plátek v mrkvi

Margot Kuchařka:

Vepřové maso 5 názorů

56

Suroviny

2 plátky krkovice
5 dkg kuřecího lázeňského salámu
1 cibule
2 větší mrkve
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce medu
sůl
koření bylinkové (bazalka, tymián, libeček, rozmarýn)
kousek pórku
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v pekáčku zpěníme cibulku a pórek, přidáme na kousky nakrájené maso a na proužky překrájený salám.

  2. Orestujeme a přidáme zelené koření a sůl, na kolečka nastrouhanou mrkev, zalijeme převařenou vodou a dusíme v troubě asi 3/4 hodiny, podléváme.

  3. Ve vodě rozmíscháme polévkovou lžíci hladké mouky a lžíci medu, přelijeme maso s mrkví a ještě 1/4 hodiny povaříme, aby šťáva zhoustla.

  4. Můžeme ozdbit kopečkem šlehačky. Podáváme s kynutým houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový plátek v mrkvi

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: veprove platky na mrkvi veprove platky s mrkvi veprove platky v mrkvi vepřový plátek vepřové maso v mrkvi plátky na mrkvi vepřové plátky s dušenou mrkví maso v mrkvi dalamánky k mrkvi veprove platky na mrkvy veprove maso s mrkvi vepřové maso v mrkví recept vepřové vmrkvi hrách s mrkví vepřové plátky na mrkvi recept na veprove platky s mrkvi veprove maso v mrkvy mrkev recepty vepřový dušený v mrkvi maso vmrkvi

Zapomněl/a jsem heslo