Punčový dort - rychlý - ne pravý
Recept ještě nebyl hodnocenUpečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Karamelová lízátka jsou snadná na přípravu, vyjdou na pár korun a děti jistě potěší. Stačí zkaramelizovat cukr, nalít ho do formiček, nebo jen na pečicí papír a přidat…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkou do pěny.V druhé míse smícháme prosátou mouku s kakaem a sodou. Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu.Do…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Z lineckého těsta můžeme vytvořit i malá umělecká díla. K lineckému cukroví přilepíme mandlovou hmotu a tu pak můžeme dle své fantazie dozdobit potravinářskými barvivy a…
Dort se skládá celkem z 5ti korpusů, 3 jsou pečené v klasické kulaté dortové formě a 2 na plechu. Pokud nemáte prostředky k tomu aby jste mohli udělat všechno těsto…
Heru s cukrem a vanilkou důkladně utřeme a potom postupně zašleháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a citronovou kůru a vše zamícháme. Podle…
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme hl. mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Nyní musí…
1. Z 10 bílků ušlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy. Nalít do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180 °C asi…
Sušenky: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny, pak k ní přidáme vejce. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a solí, postupně přidáváme do máslové…
Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem ( 1 kg dýně = 500 g…
Pusinkové cukroví nemusí být nuda. Připravte si roztomilé vánoční stromečky, které ozdobí váš sváteční stůl. S trochou cukrářské šikovnosti vykouzlíte lahodné cukroví,…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Sladké cukroví ve tvaru salámu můžete připravit hned ve třech variantách. Piškotový, kokosový a tříbarevný kokosový salám budou ozdobou vaší vánoční tabule a u vašich…
Barevné makronky, jsou delikátnímy skvosty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Perfektní na oslavy, jako sladká pozornost pro hosty, nebo jen jako malý…
Dortem ve tvaru zlaté cihly ohromíte každého oslavence. Dort poskládáte z plátů upečeného piškotu, proložíte máslovo-pudinkovým krémem a potáhnete marcipánem. Zlatá…
Troufnete si na krásně zdobené šlehačkové srdce s broskvemi zalitými v želé? Dort je na přípravu náročnější, ale po dokončení udělá o to větší radost. Mramorový korpus,…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech…
Marcipánovou hmotu připravíme tak, že smícháme všechny ingredience do požadované konzistence. Musí být tvárný asi jako plastelína.
Upečeme si piškot podle postupu a necháme vychladnou. Mezitím si ušleháme šlehačku a přidáme si tolik cukru jak kdo má rád.Rozmixujeme jahody na hrubo aby tam zůstaly i…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva…
1. Odděl bílek od žloutku. Žloutek nebudeš potřebovat. Bílek nalij do misky a šlehej ho tak dlouho, dokud nebude zpěněný. Neměl by, ale být úplně tuhý. 2.Nad miskou…
Upečeme klasickou piškotovou roládu, naplníme krémem nebo džemem a potahneme marcipánem. Z něj také vyrobíme "obložení", tj. "sýr", "šunku", "salát" apod.