Dort - fotbalový míč
Recept ještě nebyl hodnocenPotřebujeme korpus jako podstavec a kulatý korpus jako míč. Na podstavec jsem použila normálně dortovou formu, na míč jsem použila misku (samozřejmě ne plastovou :)),…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Potřebujeme korpus jako podstavec a kulatý korpus jako míč. Na podstavec jsem použila normálně dortovou formu, na míč jsem použila misku (samozřejmě ne plastovou :)),…
Potřebujeme korpus jako podstavec a kulatý korpus jako míč. Na podstavec jsem použila normálně dortovou formu, na míč jsem použila misku (samozřejmě ne plastovou :)),…
Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny. Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a…
1. korpus: Žltky vyšlaháme do peny, pridáme vodu, postupne múku s kypr. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy, pečieme.2. korpus:…
Bílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP. Pečeme ve formě …
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom…
Zvenku křupavé, uvnitř vláčné - to je nadýchané sněhové cukroví. Může být jen tak samotné nebo třeba s oříšky, kokosem či máčené v čokoládě. Provoní dům a ozdobí každý…
Křehké linecké cukroví, spojené marmeládou, je nezbytnou součástí sváteční atmosféry. Se zdobením lineckého si můžete za pomoci cukrářského barviva pohrát, cukroví tak…
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Bílky a špetku soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do bělavé pěny, postupně všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Tyto vláčné celozrnné mufinny s barevnými marcipánovými vajíčky potěší malé i velké koledníky. Skvělá kombinace poctivého těsta a veselého zdobení z nich dělá ideální…
Těsto - vyšleháme vejce s cukrem a vodou do husté pěny asi 10 min. Přidáme mouku s práškem a barvivem - pečeme v kornoutkách na 170 stupnů. Krém - vyšleháme tvaroh v…
Môj syn si želal na narodeniny niečo kyslé so Skittles cukríkmi, preto tie ingrediencie. Domáci fondán som robila prvýkrát, preto vyzerá tak neforemne, ale u syna mala…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Do bílků vmícháme želírovací cukr, mísu s bílkama nad páru a ručně metličkou chvíli mícháme do rozpuštění cukru, pak mimo páru šleháme šlehačem do husta, přidáme máslo a…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Upečeme si piškot podle postupu a necháme vychladnou. Mezitím si ušleháme šlehačku a přidáme si tolik cukru jak kdo má rád.Rozmixujeme jahody na hrubo aby tam zůstaly i…
Piškot: Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,pak vmícháme mouku a prášek do pečiva,nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílku. Bílky přidáme do těsta lehkým…
Nejdříve upečeme třenou bábovku a necháme vychladnout. Pak amputujeme panence dolní končetiny, abychom ji mohli usadit do středu bábovky a máslovým krémem zdobíme a…
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme potravinářské barvivo a na plech vyložený pečícím papírem lžičkujeme bobky. Sušíme v při 50-80 stupních cca 1,5 hodinu.
Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…