Perník s kokosem
Recept ještě nebyl hodnocenVše dáme do nádoby DP a nastavíme program těsto.Necháme míchat 15 min a pak zapneme program pečení.Musíte hlídat špejlí ale peče se asi hodinu a půl. Po upečení necháte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše dáme do nádoby DP a nastavíme program těsto.Necháme míchat 15 min a pak zapneme program pečení.Musíte hlídat špejlí ale peče se asi hodinu a půl. Po upečení necháte…
Tento koláč je neodolatelným spojením jemného těsta a lahodného čokoládového krému, inspirovaného známou oříškovou pochoutkou. Každé sousto vás okouzlí dokonalou…
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí - tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku.…
Smícháme všechny sypké směsi a postupně zamícháváme tekuté. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s vysokým krajem. Piškoty slepíme k sobě marmeládou a…
Tradičním dezertem, který si všichni pamatujeme z našeho dětství a je stále k dostání v obchodech, je tvarohový kakaový termix. Zavzpomínejte si a připravte si tuto…
Nejprve uvaříme pudink. Do hrnce dáme ohřát 350 ml mléka, přisypeme 3 lžíce moučkového cukru. Když je mléko horké, přisypeme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí.…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s prdopem, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C-180°C. Krém : Z mléka cukru a pudinku svaříme klasika…
Piškot překrojíme napůl. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Vychladíme cca 1 hodinu v chladničce, aby ztuhl krém. Vykrajovátkem vykrajujeme…
Nejprve musíme připravit želatinu na polití, protože to trvá, než začne želírovat. Kompot scedíme a dolijeme vodou na 250 ml, vsypeme želatinu a cukr a necháme 5 minut…
Troubu předehřejeme na 180°C, vymažeme dortovou formu margarínem a vysypeme strouhankou. Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme hladkou mouku, špetičku soli…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (22-23 cm) vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Zpočátku šleháme samotné bílky. Až se…
Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
V první řadě je potřeba uvařit pudink, po uvaření se dáme na přípravu těsta.Těsto: Vejce a cukr dáme šlehat, šleháme, dokud sníh stéká z vařečky, jak se na vařečce…
Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min. Krém: smíchat žloutky,…
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se…
Tvarohy, nevyšlehanou šlehačku, cukr, van.cukr vyšlehat, přidat najemno nakrájený kompot ( asi 1/3 z jednoho nechat na ozdobu ). Podle návodu připravit žel. ztužovače…
Žloutky vyšleháme společně s oběma cukry a pomalu přiléváme olej smíchaný s rumem, potom zašleháme pudinkové prášky s prodopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme…
V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou…
Bílky vyšleháme a přisypeme polovinu dávky cukru. Vyšleháme do tuha. V míse si připravíme druhou dávku cukru, smícháme se škrobem, kakaem a špetkou solí. Tuto směs…
Nejprve připravíme vhodnou nádobu. Já použila pekáček s vyndavacím dnem o rozměrech 25 x 25 cm, který vyložíme alobalem.Pudink uvaříme podle návodu, ale s použitím 800…
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s…
Drobný dezert k sváteční kávě nebo dobroty na efektním tácu při rodinné oslavě. To jsou sezónním ovocem a chutným čokoládovým krémem naplněné křehké košíčky. Džem s…
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy…