Margot řez / dort se zakysanou smetanou z remosky

recepty73 Kuchař: recepty73

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce
140 g cukru krupice
3 lžíce vlažné vody
3 lžíce oleje
140 g polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
0,5 l mléka
1 čokoládový pudink - sypký
1 lžíce kakaa
2,5 lžíce cukru
Dále:
500 g zakysané smetany
1-2 vanilkové cukry, dle kyselosti smetany
100 g margot
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout.

  3. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala.

  4. Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.

Poznámka

Pokud nemáme remosku, můžeme upéct i klasicky v dortové formě v troubě, kterou předehřejeme před vložením formy na 170 stupňů a dobu pečení si po 20 minutách pohlídáme...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 205 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Margot řez / dort se zakysanou smetanou z remosky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: remoska recepty rezi s margot recepty do remosky margot řezy řezi margot recepty pro remosku hruškový řez se zakysanou smetanou z prostřena

Zapomněl/a jsem heslo