Kuskus s pangasem
Recept ještě nebyl hodnocenKuskus nasypeme do misky, zakápneme olivovým olejem, zalijeme vařícím vývarem a přikryjeme, můžeme občas promíchat. Rybu osušíme a nakrájíme na kousky, osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuskus nasypeme do misky, zakápneme olivovým olejem, zalijeme vařícím vývarem a přikryjeme, můžeme občas promíchat. Rybu osušíme a nakrájíme na kousky, osolíme,…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého…
Cibulku omyjeme a nasekáme, přidáme omyté papriky, pokrájené na nudličky a orestujeme. Přilijeme sterilovaná rajčata a asi 800 ml vývaru. Povaříme cca 25 minut. Z…
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu…
Na oleji osmahneme oloupaný rozmáčknutý stroužek česneku jen co zavoní a vyndáme. Pak do oleje vhodíme nakrájenou cibuli a drobně nasekanou papričku, opečeme, přidáme…
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne…
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky. Do pánve dáme rozehřát oba oleje. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku, rozmarýn a ze všech…
Pánev potřete olejem, cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte. Přidejte kari pastu a vařte ještě 1 minutu, aby se…
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky. Na stejné…
Kotlety nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme tatarku, hořčici a kečup, potřeme kotlety z obou stran a necháme chvíli odpočinout.Mezitím…
Výbornou omáčku na těstoviny můžete připravit, i když zrovna nemáte příliš mnoho času. Stačí osmahnout cibuli a klobásu, přidat kečup a konzervovaná rajčata, dobře…
Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky. Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli,…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek.Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme…
Do panve dame olej, rozpalime, dame cibuli na kosticky, michame asi 5 min. Pak pridame cesnek na platky, kosticky papriky, chilli, sl.papriku, kmin. Michame 5 min ,aby…
Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a…
1-Kuracie stehna v celku umyjeme a dame varit do vody spolu s celou cibulou,cesnekom, ciernym korenim a novym korenim , cca 25 minut do makka. Vyberieme odstranime kozu…
Jako první jsem udělala kvásek. V hrnku jsem smíchala trochu vlažné vody, droždí, špetku cukru a dvě lžíce hladké mouky. Kvásek jsem nechala vzejít na teplém místě.Do…
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vhodíme listy špenátu. Necháme špenát jen ovadnout a ihned scedíme. Vhodíme jej do studené vody aby si zanechal barvu a chuť.…
1. Maso nakrájíme, promícháme s olejem a kořením, v mikrovlné troubě asi 4-5minut vaříme při 750W. v půlce doby promícháme. 2. Žampiony nakrájíme na kousky, pórek na…
Uvaříme si lasagne dle návodu na sáčkuPřipravíme si dvě omáčky : První omáčku – tomatovou, připravíme tak,že si na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibulku,…
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
Výborná polévka s výraznou chutí choriza zahřeje a dobře zasytí. Zajímavou chuť doladíme i voňavou uzenou paprikou. K zahuštění použijeme červenou čočku. Polévku…
Listy kapusty vložíme do vroucí osolené vody, přiklopíme a asi 2 minuty vaříme. Poté vložíme do studené vody. Listy necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli…
Boloňské ragú můžete připravit i bez přemíry tuku. Pokud necháte všem surovinám prolnout chutě při dlouhém dušení, docílíte autentickou a skvělou chuť a zároveň budete…