

Texaska specialita chilli con carne
Suroviny 5 porcí
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce chilli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce drceného kmínu
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 kostka bujonu
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1/2 lžíce majoránky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do panve dame olej, rozpalime, dame cibuli na kosticky, michame asi 5 min.
Pak pridame cesnek na platky, kosticky papriky, chilli, sl.papriku, kmin.
Michame 5 min ,aby se vune propojily. Ted pridame maso, ztlumime ohen, zase michame 5 min, aby se maso rozdelilo do hrudek. Maso ma byt usmazene, ne udusene.
Na rade je omacka. Kostku bujonu rozpustime v 300 ml.horke vody a prilijeme do panve, pridame rajcata, majoranku, cukr, sul, pepr a na zaver raj.protlak a vsechno dukladne promichame.
A ted uz dusime pod poklickou asi 20 min.michame!!!! Chilli musi byt huste a stavnate. Nakonec dame fazole.
Poznámka od kuchařky
Podavame, nejlepsi jsou topinky, ale i ryze neni spatna. Je to jednoduche a moc dobre. Syn uz si to uvari sam protoze, by to mohl jist stale.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Texaska specialita chilli con carne
-
EvaHora: moc sladke a nebo v cem byl problem?
-
EvaHora:
No, zkuste přidat kousek hořké čokolááády... -
Tedy, já to uvařila, přesně jsem dodržela recept. Zničila jsem na tom půl kila skvostného hovězího. Víckrát ne.
-
Janko, dnes jsem se nechala inspirovat Tvým receptem, jen mleté hovězí maso jsem dělala zvlášť v troubě. Dala jsem rajčata čerstvá, ne sterilovaná, barevné papriky, pálivé papričky, sladkou už jsem nedávala. Protlakem se omáčka krásně zahustila.
Bylo to moc dobré a pěkně pikantní.Super9 Díky a foto
-
Já dávám ještě kořenovou zeleninu a kukuřici
-
Tohle si bere muž vždy do práce, může to též pořád. Jinak dávám i ten římský kmín, ale ještě přidávám tabasco a chilli omáčku po kapkách - neb prý to musí hořet, já to taky moc nemusím. Ale přidávámještě bílé fazole ve stejné gramáži. Přílohu muž nemusí vůbec, já rýži nebo kolínka, jinak
-
Janka46
receptík vypadá
chutně, i když já se přiznávám, že chilli moc nemusím, přesto vím, že u manžela
bych s tímto pokrmem uspěla a 5.bodíka jsem udělila
-
Nemůžu si pomoct, ale chilli z mletého masa vždycky vypadá jak omáčka na špagety :/.
-
Mňaaaaaaaaaaaaaaaaam
-
+3
-
Rád bych jen dodal že receptů na chilli je snad tolik kolik kuchařů, a tenhle patří k těm zdá se lepším.
Pokud se kmínu týče, aby to bylo opravdu jako tex-mex originál, musí to být mletý cumin, doma se prodává pod jménem římský kmín. Chuť je trochu jiná, dává tomu právě pro chilli specifickou chuť a vůni. Normální kmín je něco trochu jiného.
Bod každopádně přidávám, zasloužený.