Kuřecí jalapeňo enchiladas ( zapečené)

Suroviny 2 porce

2 pšeničné tortilly o průměru 15cm
1 kuřecí řízek prsní nebo stehenní řízek
červené sterilované fazole
200 g tvrdého sýru, nejlépe čedar ( já bohužel neměla, dala jsem Blaťácké zlato)
nakládané papričky Jalapeňo ( dle chuti)
Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sterilovaných rajčat ( já měla domácí)
1 feferonka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso.

  2. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.

  3. Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout.

  4. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme.

  5. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.

  6. Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku.

  7. Pevně zabalíme a vložíme do zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill.

  8. Zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do rozpálené trouby na 200°C. Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.

Poznámka od kuchařky

Inspirace z časopisu Albert

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Kuřecí jalapeňo enchiladas ( zapečené)

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: enchiladas recept jalapeno jalapeno recepty papričky jalapeňo recept enchiladas enchiladas recepty smazene enchiladas co je enchiladas jalapeňo omáčka jalapeňos omacka recept chalapenos recept na enchiladas enchilades enchiláda recept fazole jelapeno zapekane jalapenos omacka jalapenos jalapeno recept recepty jalapeno zapečené kuřecí z mexika