

Kančí na rozmarýnu a rajčatech
Suroviny
- kančí maso
- cibule
- česnek
- několik čerstvých rajčat
- několik konzervovaných rajčat
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- vegeta
Postup přípravy receptu
Maso na kostičky osolíme a opepříme. Cibulku si v pánvi orestujeme, přidáme maso a restujeme dál. Pak přidáme česnek na plátky a nasekaný čerstvý rozmarýn (klidně muže být i sušený, ale čerstvý je lepší). Chvilku necháme a pak přendáme do pekáčku.
Přidáme nakrájena čerstvá rajčátka a přelijeme konzervou sekaných rajčat. Lehce podlijeme a přidáme trošku vegety. Přikryjeme a pečeme cca na 180°C.
Když je maso měkké můžeme lehce zaprášit moukou, ale myslím že to není úplně potřeba.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší příloha jsou brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kančí na rozmarýnu a rajčatech
-
Jana Remkova:
-
helwe59: Mám jelení. Šlo by to, ne??
-
Mám tu kančí kýtu tak vyzkouším,snad se povede,nemám se zvěřinou zkušenosti.Kdysi jsem dělala srnčí guláš a trpěla při restování"nevonělo mi to" tak doufám,že kančí na tom bude lépe.
-
Zase moc pěkně nafocené
-
alokinka:
ok
-
Jana Remkova: Jani opravené to vážně není, je to tak jak to bylo
-
1974andrea: No, možná jsem to blbě přečetla, možná je to opravené. Fakt je, že jsem to četla asi 3x. Fakt jsem viděla rozmarýn na plátky!
-
Jana Remkova:no rozmarýn na plátky to by musela být fakt větev, ale tady sekáme a česnek plátkujeme
-
-
Jana Remkova: ale tam je česnek na platky a rozmarýn nasekat Jani
-
Jana Remkova:Kde to vidíš? Je tam česnek na plátky
-
Krásný recept. Bohužel přišel, až když jsem spotřebovala kančí maso
. Jen se zeptám, protože tohle mi moc jasné není. Rozmarýn na plátky??
To je taková ta větvička, která je na mase, ne? Jak se to dá krájet na plátky??