Toskánská cizrnová polévka

aadulka Kuchařka: aadulka

Doba přípravy: 80 minut Polévky 7 názorů

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 velké mrkve (na 1 cm kolečka)
2 řapíkaté celery (na 2 cm kousky)
1 cibule (na 1/4)
300 g uvařené cizrny
1 lžička soli
pepř
1 litr kuřecího vývaru
500 g sterilovaných rajčat
2 snítky rozmarýnu (cca 5-10 cm dlouhé)
1 bobkový list
hrst čerstvé bazalky
mozzarella
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut.

  2. Po každých 10 minutách směs promícháme.

  3. Přivedeme k varu vývar s rajčaty, rozmarýnem a bobkovým listem.

  4. Přidáme upečenou směs z trouby a vaříme 45 minut pod poklicí na mírném ohni.

  5. Poté vyndáme snítky rozmarýnu a bobkový list a přidáme bazalku.

  6. Polévku rozmixujeme, dochutíme a můžeme podávat s plátky mozzarelly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toskánská cizrnová polévka

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    spagetka: Kdyby bylo jmeno polevky "Cizrnova polevka se zeleninou" ani bych nedutala. Toskanska cizrnova polevka je opravdu neco jineho. Nejaka varianta jiste existuje, treba se serviruje s osmazenym chlebem ci krevetami (fatasticka), nebo se do ni zavari testoviny, tez do zakladu se muze osmazit pancetta. Toto mi pripada jako rajska polevka s cizrnou, coz bych brala a pak by i ta mozzarella mela "mozna" vyznam. Ovsem ne v Toskansku.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Ukládám a určitě zkusím:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si také myslím, že jako u každého receptu, tedy i u tohtoo existuje spousta variant a nemá smysl polemizovat o názvu.

    Odpovědět

  • aadulka aadulka(autorka receptu)

    Jitkas: Recept pochází od známé z Itálie a ta mi ho předala takto. :-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Toskanska cizrnova polevka ma zaklad v cizrne, zbytek zaleniny netvori ani 20%. Koreni se rozmarynem, peprem, max. petrzelkou a cizrna se pouziva sucha (24 hod namocena), ne z konzervy. Dat mozzarellu do polevky v Italii neexistuje, zasadne parmazan ci prcorinoa a nebo nic. Netvrdim, ze polevka neni dobra, jen neni "toskanska".

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • ??? ???(neregistrovaný)

    výborne, samé dobré veci

    Odpovědět

Tématické fráze: toskánská polévka cizrnová polévka toskánská zeleninová polévka toskánská rajčatová polévka cizrnová paštika cizrnova polevka s rozmarynem recept czrna po toskánsku cizrna recepty co je to czrna cizrnová polévka recept paštika z cizrny cizrnová polévka z itálie cizrnová polévka se zeleninou toskánská polívka franfurtska polevka s cizrnou czrna videorecepty toskansko cizrna pect cizrna recepty polévky recepty - czrna kuřecí směs s cizrnou

Zapomněl/a jsem heslo