Koláč hokkaido
Recept ještě nebyl hodnocenDýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta…
Velikonoční sváteční ráno přímo nabádá k zakrojení nadýchaného mazance. Pokud však nejste fanoušci kynutého těsta, máme tu pro vás recept na jednoduchou přípravu tohoto…
Všechny suroviny smícháme v míse vařečkou (já přidávám rozinky v rumu).Do silikonových formiček (nevymazaných) dáme trochu těsta, vložíme rumovou pralinku a dáme další…
Do dna dortové formy zavřete pečicí papír. Část těsta vyválejte na tenko a vložte do formy na dno. Zbytek těsta rozválejte a potřete uvařenou a vychladlou vanilkovou…
Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…
Jednoduchý, vláčný a moc dobrý moučník s přídavkem strouhané cukety (nebo jablek) v těstě. Suroviny na něj míváme všichni doma, moučník je velmi rychle připravená i…
Suché přísady prosijeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky.Pak vyválíme,…
Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme-těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med :-). Dáme do formy nebo do mešího pekáčku a…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
V polovině vlahého mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme se lžicí cukru a mouky a promícháme na řidší kvásek, který necháme nakynout.Suroviny na makovou náplň svaříme a…
Na lžíci másla opražíme nahrubo sekané ořechy nebo mandle a necháme vychladnout.Zbylé máslo utřeme s cukrem (nerozpustí se ), přidáme vejce a našleháme do pěny.…
Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu. Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet. Mezítím si připravíme náplň z…
Rohlíčky jsou velmi oblíbeným cukrovím nejen na Vánoce. Vyzkoušejte netradiční punčové s čokoládovou polevou. Křehký linecký základ vonící po másle a na tom hromádka…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Toto lahodné drobné pečivo přináší neodolatelnou kombinaci nadýchaného kynutého těsta s jemnou tvarohovou náplní. S jejich lehkostí a jemností se tyto taštičky stanou…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs.…
Kvasnice smícháme se lžičkou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Ve zbytku vlažného mléka rozmícháme semínka z 1/2 vanilkového lusku. V míse…
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu…
Péct vánočku podle receptu známé osobnosti je výzva. Zvlášť když recept vypadá tak srozumitelně a proveditelně. Zkuste letos vánočku bez kynutí, jen s práškem do pečiva.…
Tato bábovka se bude určitě hodit ke svačině, či snídani. Kypré kousky s nezaměnitelnou chutí máku, ořechů a rozinek v rumu vás čekají na konci našeho receptu, pokud se…
Z cukru, droždí a trošky mléka necháme vzejít kvásek. Kvásek zapracujeme do mouky s 1 vejcem, vlažným mlékem, rozpuštěným máslem, troškou rumu a zbytkem cukru. Přidáme…
Přidáno před 44 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší rybízové dezerty v retro stylu: Kynutý koláč, sněhovou pěnu nebo sladký rosol si zamilujete!
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý