Bleskový štrúdlík naší Janky

Avynka Kuchařka:

Doba přípravy: 60 minut (bez doby čekání) Moučníky , Záviny, rolády 2 názory

54

Suroviny

1 kelímek pomazánkového másla
1 kelímek hladké mouky
1/2 kelímku cukru
nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí a rozinkami namočenými v rumu (rum z rozinek uchováme)
drcené piškoty
mleté mandle
vejce na potření před pečením
máslo na potření po upečení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto (mírně lepí, ale to nevadí), které zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky uležet na 30-60 minut.

  2. Vál nebo kuchyňskou plochu si podsypeme hladkou moukou a odpočinuté těsto na ní vyválíme do tenkého obdélníku. Nyní se již s těstem pracuje krásně, těsto již nelepí.

  3. Vyválené těsto potřeme polovinou rumu z rozinek, posypeme drcenými piškoty a na ně naneseme ochucená jablka. Zavineme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mletými mandlemi a dáme do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů. Pečeme do zrůžovění.

  4. Ihned po vytažení z trouby potřeme troškou rozpuštěného másla smíchaného se zbytkem rumu z rozinek a necháme vychladnout.

Poznámka

Toto je vylepšená obměna mých http://www.toprecepty.cz/recept/49205-bleskove-satecky-plnene/ .

Z tohoto těsta můžete šátečky vyrobit samozřejmě taky.

Kdo má rád sladší moučníky, doporučuji tento recept, kdo má radši méně sladké pečivo, tak tomu doporučuji ten původní recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bleskový štrúdlík naší Janky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo