

Ořechovo jablečný srnčí hřbet
Suroviny
- 35 dkg hladké mouky
- 1 máslo
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 větší jablka
- mleté vlašské ořechy
- hrst rozinek namočených v rumu
- čokoláda na zdobení
Postup přípravy receptu
Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama.
Jablka nastrouháme, přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši.
Do formy srnčího hřbetu dáme 2/3 těsta - na to dáme jablečno ořechovou kaši a zbytkem těsta moučník jakoby uzavřeme.
Okraje můžeme přitlačit, aby se lépe spojily.
Dáme péct do vyhřáté trouby.
Studený moučník nakrájíme a zdobíme čokoládou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechovo jablečný srnčí hřbet
-
to vypadá moc dobře, žádné zdlouhavé vyvařování
no, možná v neděli prubnu
-
-
pipre:já myslím, že když jablka zahustíš strouhaným perníkem, tak to taky bude výborné...
-
Recept se mi líbí, ale nemám ořechy a tak jsem dostala nápad při zmíňce IvanyCh o perníku
Mám z Lídlu strouhaný perník (25 dkg) a také recept na nápň z něho do buchet: 25 dg strouhaného perníku, 6 dkg práškového cukru, lžička skořice a 10 dkg rozpuštěného másla a rum nebo rum příchuť
. A jedno - dvě jablíčka k tomu by to asi nezkazily
už jsem na to dostala chuť a asi dnes upeču
Jestli se mi to povede, přidám foto
+
-
Ještě máme doma kus perníku, myslím ale že se večera nedočká, potom hned upeču tento hřbet, vypadá mňamozně.
-
Tak to vypadá mooooc dobře, vyzkouším, určitě
-
Mńam, Hani, jdu něco upéct taky, kdo se má na to dívat?