Dušená voňavá směs z plecka

Suroviny

750 g libového vepřového masa (plec)
2 PL hladké mouky
sůl
mletý pepř
150 g hlívy ústřičné
2 větvičky rozmarýnu
3 stroužky česneku
menší cibule
100 g rajčat
sádlo
250-350 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme k němu na drobounko krájené jehličky rozmarýnu, sůl, pepř a mouku a směs dobře promneme.

  2. Na sádle osmahneme maso, přidáme krájenou hlívu, nasekaný česnek, cibuli a ještě krátce osmažíme.

  3. K masu vložíme kousky rajčat (měla jsem z plechovky loupaná, krájená), zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení dosolíme.
    Podáváme s mačkanými brambory.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si kdysi opsala z nějakého časopisu u kadeřnice....

Komentáře k receptu Dušená voňavá směs z plecka

Tématické fráze: plecko recepty plecko plecko s bramborem plecko s brambory recepty z plecka dušené vepřové plecko dusena plec nejlepší plecko přírodní plecko priprava plecka recept z plecka recept na dušení plece pikantni smes z plecka masova smes z plecka nejlepší recepty z plecka směs z plece recepty plecka masa směs z vepřové plece recept na plecko recept z mletého plecka