

Chatařský buřtguláš
Suroviny
- sušené houby
- salámnebo sekaná
- maďarský točený salám
- trochu brambor
- cibule
- česnek
- sušená paprika
- sůl
- hrubá mouka
- kmín
- pepř
- Masox
- trochu sádla
Postup přípravy receptu
Než začneme vařit, namočíme si suš. houby do malého množství vlažné vody.
Na sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou uzeninu. Po chvilce dáme nakrájenou cibulku (dost) a ihned trochu česneku. Po malé chvilce přidáme na kostičky nakrájené brambory (ne mnoho - jen aby se neřeklo) a okamžitě přidáme sladkou papriku. Promícháme a zalijeme vodou spolu s namočenými houbami.
Přidáme Masox a dáme trochu pepře a kmínu. Kdo má rád ostré může dát chilli. V trošce vody rozmícháme hrubou mouku spolu se solamylem. Provaříme a dosolíme. U nás se dosoluje česnekovou pastou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s pečivem.