Hovězí líčka na pivu se zeleninou a žampiony

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězích líček
3 cibule
4 stroužky česneku
0,5 l tmavého piva
1 chilli paprička
hrneček kořenové zeleniny
50 g slaniny
2 lžíce sádla
2 žampiony
chleba na zahuštění
pár kuliček nového koření
pár kuliček celého pepře
2 bobkové listy
2 lžíce dijonské hořčice
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si ořežeme a nakrájíme na kusy. Ve větším kastrolu si rozpustíme sádlo. Kusy masa na něm orestujeme. Po asi 10 minutách maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme ještě trochu sádla a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy.

  2. Pak přidáme slaninu na kostičky a česnek na hrubo pokrájený. Po chvilce přidáme zeleninu a restujeme dalších asi 6 minut.

  3. Pak vložíme maso zpět i se šťávou z masa, hořčici a podlijeme pivem. Přidáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka.

  4. Podle potřeby podléváme vývarem. Záleží na každém, zda chce více nebo méně omáčky. Pokud podlijeme více, je třeba zahustit chlebem. Jinak se zahušťovat nemusí.

  5. Ke konci vaření přidáme pár větviček majoránky a pokrájenou chilli papričku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. Já si trochu pohrála a udělala plněné bramborové krokety.

Poznámka

další mé recepty najdete zde.. http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na pivu se zeleninou a žampiony

Tématické fráze: recept na hovězí líčka se zeleninou hovězí líčka na pivu licka recept hovězí recept hovězí líčka na pivu kráiík na zelenině a na pivu hovězí líčka na pivě recept na hovězí líčka na pivě licka na pivu recepty z liček

Zapomněl/a jsem heslo