Slezské smotky z kuřecího masa

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 stroužky česneku
hladká mouka
sádlo
silný vývar
sůl
pepř
mletá paprika
slanina (může, ale nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme s troškou soli. Prsa nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme přes potravinovou fólií do tenka. Každý řízek potřeme česnekem, opepříme a smotáme.

  2. Mouku smícháme s troškou papriky, řízečky obalíme a trochu zploštíme. Na rozehřátém sádle opečeme připravené smotky zprudka dozlatova.

  3. Podlijeme horkým vývarem, jen tak, kolik budeme chtít šťávy. Promícháme a povaříme 15-20 minut. Ne moc dlouho, aby nebylo maso suché.

  4. Šťávu dochutíme solí nebo pepřem. Podáváme s různě upravenými bramborami, ale nejchutnější je to s kaší nebo šťouchanými. Jednoduché a rychlé.

Poznámka

Slanina v původním receptu není. Já jsem chtěla vyzkoušet, tak jsem udělala polovinu se slaninou a polovinu bez. Záleží na každém, ale obojí je výborné. Jen se nesmí maso vysušit.

Zdroj: Regionální recepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slezské smotky z kuřecího masa

  • Edibara Edibara

    mika59: Jéé, děkuji Vám moc. Já si říkala, že v té šťávě bude to gro. Ráda vyzkouším i tento váš bujón :-8 Díky za recepty.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Dadosh87: Děkuji za vyzkoušení a milou zprávu.:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Edibara: Já jsem použila svůj domácí bujón. https://www.toprecepty.cz/recept/62178-domaci-bujo... A taky je tam i paprika tak proto ta barva. A nezahušťovala jsem, maso je obalené v mouce a zahustilo tak akorát. Děkuji moc za pochvalu :-K:-K

    Odpovědět

  • Dadosh87 Dadosh87

    Výborný to bylo. <3 . Více takových receptů;-)

    Odpovědět

  • Edibara Edibara

    Dobrý den Mika59: recept se mi zalíbil snadností, rychlostí a barvou šťávy, která vypadá velmi chutně. Mohla bych se zeptat - jaký jste zde použila vývar, hovězí z kostí? A již jste nezahušťovala? Rodina miluje, když je ke kaši dobrá šťáva a tahle vaše vypadá luxusně. Děkuji! :-):yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    MamlajdaD: Přesně tak to je..;-) Rychleji to ani nejde.:-) A moc děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Prima recept! :yes: Než se mi uvaří brambory na kaši, tak mezitím stihnu uvařit i maso s omáčkou! Super! :yes::-D A jen tak mimochodem, když jsem byla malá, tak jedna naše známá, pokud k masu s omáčkou dělala br. kaši, tak tomu říkala "madlot". Myslím, že je to nějaký germanismus, ten výraz, ale je to moc dobré, ten madlot!:-D:-8 Zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí smotek smotky s kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo