Medvědí placky
Recept ještě nebyl hodnocenvšechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Po signálu na semínka přihodíme nadrobno krájené listy medvěda a necháme domíchat a vykynout. Vykynuté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
všechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Po signálu na semínka přihodíme nadrobno krájené listy medvěda a necháme domíchat a vykynout. Vykynuté…
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí těsta bez pečení.Po ukončení kynutí…
Do misky odměříme vodu, přisypeme za stálého míchání lžící mouku, přidáme malou lžičku oleje a sůl. Promícháváme, až vznikne těstíčko trochu hustší než lívancové (je to…
Do vyšší pánve dáme na kousek sádla opéct maso. Mícháme a rozdělujeme maso od sebe, až zbělá. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, kmín, sůl, vodu a víno.Pánev…
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme. Přidáme podmáslí a polohrubou mouku a umícháme hustší těsto.Lžící nanášíme směs na pánev a…
Míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu. Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3 hod.), pak propracujeme,…
Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.)Do hrnce…
Kolečka pórku lehce osmahneme na máslo, trošku opepříme a osolíme.Mírně naklepané maso osolíme, opepříme (popř. okořeníme oblíbeným kořením) a dáme smažit.Po obrácení na…
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme polovinu vody a dáme stranou pro případ potřeby.Na střed nádoby nasypeme hrubou mouku a obrácenou vařečkou…
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme polovinu vody a dáme stranou pro případ potřeby.Na střed nádoby nasypeme hrubou mouku a obrácenou vařečkou…
Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme moukou. Kotlety poté na oleji z obou stran…
Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…
Vodu se sádlem dáme svařit, pak vsypat najednou mouku, míchat nad ohněm do hladka. Dol částečně vychladlé masy vmícháme po jednom vejci. Vymastíme si plech / ks/ ,…
Sypké suroviny nasypeme do mísy, zalijeme zmlazeným droždím, poprášíme moukou a necháme chvilku pracovat.Mezitím ve větším hrnku smícháme majolku, rum, máslo, sádlo,…
Do robotu nasypeme mouku, je lepší prosátá, ale nemusí být, utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí cukr a kolem dokola posypeme solí (aby se sůl nedostala…
Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme papriku a chilli, krátce osmahneme a přidáme na kousky pokrájená játra. Zalijeme troškou vody a…
Uvaříme do měkka brambory ve slupce. Necháme je vychladnout a pak je oloupem a nastrouháme na jemno. Je to stejné, jako když připravujete těsto na bramborové knedlíky.…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny na program těsto, lépe však na program bez kynutí (nudle apod.)Po skončení programu "hnětení", těsto vyndáme, rozdělíme na…
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a…
Krkovičku si nakrájím na plátky, osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa a z obou stran opeču, aby se maso…
Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.Přidáme veškeré koření a vše ještě…
Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Glazované zelenině neodolá ani největší odpůrce zdravé stravy. K docílení lesklého povrchu stačí pouze trocha másla a vody
Dokonalý jahodový sirup: Základní příprava, tipy na netradiční dochucení a rady, kam sirup využít