Česnečka jako řemen

kubinel Kuchař: kubinel

Doba přípravy: 30 minut 8 porcí Polévky 11 názorů

Suroviny

čerstvé houby
2-3 cibule
2 paličky česneku
4-5 brambor
2 kostky masoxu + 2 l vody,nebo 2 l vývaru
sůl, případně pepř podle chuti
asi 2 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmažíme na sádle.

  2. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem.

  3. Do vařícího vysypeme brambory nakrájené na malé kostičky a krájené houby. Vaříme do změknutí, cca 20-25 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek, dochutíme a odstavíme z plotny.

  4. Můžeme podávat s opečenými kostičkami chleba nebo jen s krajíčkem, který vložíme na talíř před nalitím polévky.

Poznámka

Přeji mnoho zdraví a "Dobrou chuť!"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 164 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnečka jako řemen

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    kubinel: Cesnak je ozaj to najlepšie, čo zo záhrady pozberám. :-K;-)

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    tejaja: Také mám český ze zahrady a pro příští sklizeň je již na záhonu a místy i vykukuje.Již se na něj těším! :-)
    Včera jsem dělal tataráček s topinkami a tak jsme si česneku užili,celá rodina!:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    kubinel: Určite sa nenechám odradiť. ;-) Polievka chutila, bola výborná, určite zopakujem.:yes:;-) A ten cesnak, je to vec druhu. To, čo predávajú v obchode, by som si dala aj 3 paličky. :-D Ten, čo sadím na záhrade, je fakt ostrý jedna radosť.

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    tejaja: Dobrý den,jsem rád,že jste si pochutnala! Ten česnek,to je jen můj problém.Já ho mohu téměř všude a více než dost!;-) Jím jej i syrový,protože si myslím,že není nic lepšího,co bych mohl udělat pro své zdraví! Beru to tak,že například jeden stroužek na jednu topinku je zcela přiměřené množství! Mě to takhle vždy vychází. Nikoho ale nenutím,aby se tím řídil,protože každý má jinou chuť a jinak "plechovou" hubu,jak říkám.:-D Když jsem býval na zabíjačce,dával jsem si vždy k soustu ovaru,stejně čerstvého křenu.Přidržel jsem si "pokličku" na hlavě a šup tam s tím! Spousta lidí byla z toho mimoň,ale mně to chutnalo právě takhle.A rozhodně to nebyl křen strouhaný s jablkem! Každý prostě máme jiné chutě!;-) Takže dobrou chuť,ať již vám chutná cokoli a nenechte se odradit:-D!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Názov polievky nebudem komentovať. :-) Uvarila som, cesnakom som nešetrila, masox vynechala. Polievka tak mala výbornú hubovo-cesnakovú chuť, pričom ten cesnak fakt rezal. :-D Ale je na každom, aký cesnak a koľko ho dá. Mám cesnak zo svojej záhrady, česká odroda, ktorú sme kúpili pred 10 rokmi na Flore Olomouc ako sadbový. Nedám naň dopustiť. Keby som dala 2 paličky podľa receptu, tak to nie je zjediteľné. :-D Uspokojila som sa s polovicou, teda 1 paličkou. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já to autorovi neberu,já jse od začátku měla výtku,ale písala jsem,že to může být super polévečka;-):yes:bohužel autor to vzal ,proti asi své osobě co už za 10 let na topkách už jsem zvyklá;-);-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No, česnek je v receptu tak dominantní surovina, že to podle mne česnečka JE...a tím, že se už dál s přidaným česnekem nevaří, tak bude opravdu jako řemen...ta zažene i upíry:-D
    Autor píše v surovinách i textu, že radši vývar...já bych v nouzi použila gelový vývar, ta masoxová chuť přebije všechno...
    Když si představím, že bych houby nadrobno přidala k cibuli, podusila a pak dál pokračovala podle receptu...ale jde to určitě i podle autora - za mne:yes:

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    A jéje! Tak to jsem zvědav,jak ji nazvete! Podstatný je ten česnek,tak snad bramboračka? :-D Jděte k šípku! :-) Nebo spíš k brdíčku! :-(( Konec.:no: Jen hloupé kydy :no:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    kubinel: Vážený,ať vám slouží zdraví;-)ale česnečka to není a za tím si stojím;-):-D

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    Simona Skolakova: Vážená,na litr je jedna kostka tak akorát,to za prvé,ale raději mám vývar.Za druhé dvě palice jsou v pohodě.Když se potřebuji trochu více povzbudit,nebo vylepšit tlak,dám si klidně i tři! ;-) Tím mám na mysli skutečně tři celé palice Českého česneku,který mi vyrostl na zahradě a není to žádný podměrečný mrzáček! Moje lékařka mi letos při vyšetření na řízení auta řekla,že jsem po interní stránce,přímo nechutně zdravej! V 76! :yes: Takže Vás zdravím a: "Česneku zdar!":-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak nevím,ale proč tolik masoxu?????:-(Už jen to,že se tam dají houby,tak to bude mít jinou chuť než klasická česnečka,ač mi teď napadá,že to ani není česnečka,je to úplně jiná polévečka a myslím,že název je zavádějící;-)a nebo to berete,že se tam má dát 2 palice česneku???:-O:-O:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: česnečka recept recept na česnečku česnečka z ovaru česnecka jiná česnečka

Zapomněl/a jsem heslo