Česnečka jako řemen

kubinel Kuchař: kubinel

Doba přípravy: 30 minut 8 porcí Polévky 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

čerstvé houby
2-3 cibule
2 paličky česneku
4-5 brambor
2 kostky masoxu + 2 l vody,nebo 2 l vývaru
sůl, případně pepř podle chuti
asi 2 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmažíme na sádle.

  2. Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem.

  3. Do vařícího vysypeme brambory nakrájené na malé kostičky a krájené houby. Vaříme do změknutí, cca 20-25 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek, dochutíme a odstavíme z plotny.

  4. Můžeme podávat s opečenými kostičkami chleba nebo jen s krajíčkem, který vložíme na talíř před nalitím polévky.

Poznámka

Přeji mnoho zdraví a "Dobrou chuť!"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Česnečka jako řemen

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já to autorovi neberu,já jse od začátku měla výtku,ale písala jsem,že to může být super polévečka;-):yes:bohužel autor to vzal ,proti asi své osobě co už za 10 let na topkách už jsem zvyklá;-);-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No, česnek je v receptu tak dominantní surovina, že to podle mne česnečka JE...a tím, že se už dál s přidaným česnekem nevaří, tak bude opravdu jako řemen...ta zažene i upíry:-D
    Autor píše v surovinách i textu, že radši vývar...já bych v nouzi použila gelový vývar, ta masoxová chuť přebije všechno...
    Když si představím, že bych houby nadrobno přidala k cibuli, podusila a pak dál pokračovala podle receptu...ale jde to určitě i podle autora - za mne:yes:

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    A jéje! Tak to jsem zvědav,jak ji nazvete! Podstatný je ten česnek,tak snad bramboračka? :-D Jděte k šípku! :-) Nebo spíš k brdíčku! :-(( Konec.:no: Jen hloupé kydy :no:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    kubinel: Vážený,ať vám slouží zdraví;-)ale česnečka to není a za tím si stojím;-):-D

    Odpovědět

  • kubinel kubinel(autor receptu)

    Simona Skolakova: Vážená,na litr je jedna kostka tak akorát,to za prvé,ale raději mám vývar.Za druhé dvě palice jsou v pohodě.Když se potřebuji trochu více povzbudit,nebo vylepšit tlak,dám si klidně i tři! ;-) Tím mám na mysli skutečně tři celé palice Českého česneku,který mi vyrostl na zahradě a není to žádný podměrečný mrzáček! Moje lékařka mi letos při vyšetření na řízení auta řekla,že jsem po interní stránce,přímo nechutně zdravej! V 76! :yes: Takže Vás zdravím a: "Česneku zdar!":-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak nevím,ale proč tolik masoxu?????:-(Už jen to,že se tam dají houby,tak to bude mít jinou chuť než klasická česnečka,ač mi teď napadá,že to ani není česnečka,je to úplně jiná polévečka a myslím,že název je zavádějící;-)a nebo to berete,že se tam má dát 2 palice česneku???:-O:-O:-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo