Pečené vepřové koleno na černém pivu 1

MonikaP Kuchařka: MonikaP

Doba přípravy: 2 hod. 4-5 porcí Vepřové maso 0 názorů

Pečené vepřové koleno na černém pivě 1
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

800 g vepřového kolene
2 dl černého piva (Kozel)
sůl
pepř
2-3 menší cibule
sádlo
vývar z uvařeného kolena
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vepřové koleno v osolené vodě (cca na 1 hod). Po uvaření ho vykostíme a nakrájíme na větší kousky.
    Vývar necháme, budeme ho potřebovat na podlévání.

  2. Maso dáme do nádoby, ve které ho budeme péct. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, trochu sádla a zalijeme černým pivem. Osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Dáme péct na cca 1 hod do změknutí masa na 170°-180°C.
    Dle potřeby podléváme vývarem, ve kterém jsme uvařili koleno.
    Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové koleno na černém pivu 1

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo