

Pečené vepřové koleno na černém pivu 1
Suroviny 4-5 porcí
- 800 g vepřového kolene
- 2 dl černého piva (Kozel)
- sůl
- pepř
- 2-3 menší cibule
- sádlo
- vývar z uvařeného kolena
Postup přípravy receptu
Dáme vařit vepřové koleno v osolené vodě (cca na 1 hod). Po uvaření ho vykostíme a nakrájíme na větší kousky.
Vývar necháme, budeme ho potřebovat na podlévání.Maso dáme do nádoby, ve které ho budeme péct. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, trochu sádla a zalijeme černým pivem. Osolíme a opepříme dle chuti.
Dáme péct na cca 1 hod do změknutí masa na 170°-180°C.
Dle potřeby podléváme vývarem, ve kterém jsme uvařili koleno.
Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené vepřové koleno na černém pivu 1
K receptu nejsou žádné komentáře.