Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: dlouho 6 porcí Hovězí maso 39 názorů

Suroviny

1000 g hovězích líček
300 ml černého piva
2 lžičky sušené šalvěje
10 lístků čerstvé šalvěje
150 g špeku Mangalica
200 g hříbků ( měla jsem mražené )
2-3 cibule
1 lžíce hořčice
2 lžíce sádla
čerstvě drcený pepř
sůl
hovězí vývar dle potřeby ( příp. gel.bujon )
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka si kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí.

  2. Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme, a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 min, aby se nám pěkně zatáhlo. Odložíme stranou.

  3. V téže pánvi pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout.

  4. Přidáme hořčici a zalijeme pivem.

  5. Přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem.

  6. Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat. Zalijeme marinádou, klidně teplou.

  7. Po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat. Dáme si dvojku vínka a jdeme odpočívat k televizi.

  8. Už je ráno... troubu si předehřejeme na 200 st. ( dolní + spodní ohřev ) a za občasného podlévání a obracení masa dusíme - pečeme cca 1,5 hod.

  9. Pak teplotu snížíme na 150 st., přidáme hříbky a nasekanou šalvěj. Podle stáří Milky necháme dodělat doměkka.

  10. Štávu dle potřeby zredukujeme nebo můžeme zahustit. Já nechala jen zredukovat. Jako příloha se hodí např. rýže, ale jistě by byl dobrý i knédl... nebo co chcete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 475 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Zdena z JM: děkuju moc za odzkoušení rcp, jsem ráda, že nezklamal, a že chutnalo;-):-) jo, líčka:-// tady taky nedostatkové zboží:-(, ale my si poradíme;-):-D

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    V sobotu naloženo,včera upečeno a snědeno.Výborný recept,akorát ta líčka u nás nejsou.Ale z roštěnce taky výborné.Dnes budou na oběd "zbytky".Už se na ně těším.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Dooga: moc děkuju za krásné foto a ještě víc mě těší, že chutnalo;-):-):-K

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Tak Naděnko, hotovo - uděláno. Mňamka veliká. Jen jsem dělal celá líčka v PH a místo hříbků žampiónky. Ale bašta veliká.:-p Přidávám foto. ;-)
    A vám ostatním - VŘELE DOPORUČUJI. ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    clupmi: za to něžné oslovení:-8 děkuji:-K i za komentík:-K
    přeju hezký sváteční den;-):-):-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Naděnko, tak plusového bodíka jsem udělil už jen proto, že se jedná o hovězí maso, které mám ze všech mas nejraději. Jen jsem ty líčka nikde u nás neviděl. Přesto ukládám do oblíbených, co kdyby náhodou ...:-K
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, koukám, že ten sloupek zde vlevo vytvořili pro tebe!:-D. Ale právem a ode mne máš další bod:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Páni,tak toto mi uteklo:-O:-*
    Rebi,tomu říkám lahodná krása,mňam:-K:-p:yes:
    U nás jsou k dostání pouze mražená líčka cca 85,-kč/kg(hov. i vepř.)v prodejně Inpost:-)Ale tuším,že mají provozovny pouze na Moravě:-/

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak to je opravdu nádhera. Nešel mi internet, tak se koukám až nyní. To není nádhera. To je luxus. Nyní je to na mně. Já už mám objednaný pajšl a k tomu líčka. Co baštit dřív. A to mám ještě v pácu Berlínské řízky. Pro někoho hnus. Ale mně to chutná jako mým klukům. Kdo to nechce, tak mu to nenutím. Ale v Německu ví taky co je dobré. Jinak chtěl jsem dát za líčka 100 bodů. To nejde , tak aspoň +16

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    No co říct, nic jen si vzít příbor a pustit se do jídla;-):-p:yes:+15

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Radost začíst se do tvých receptů a krása na obrázcích, chuť jistě výtečná:yes::-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    yanull: není za co se omlouvat;-) hezký den, Janinko:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    rebeka:Nadi, tak to se omlouvám, už jsem z toho volako zmetená, někdo tu psal, že konečně líčka sehnal, ale Ty jsi to tedy nebyla, tudíž: "Líčkům zdar a jen tak dál.";-):-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovězí líčka na černém pivu hovězí líčka na černém pivě hovězí líčka cena za kg hovězí líčka na houbách hovězí líčka líčka na černém pivě recept hovězí líčka na černém pivu hovězí líčka cena hovězí líčka kde koupit vepřová líčka na černém pivu líčka na černém pivu hovězí na černém pivu hovězí líčka recept hovězí líčka na pivě hovězí líčka na pivu hovězí na šalvěji recepty z masa hovězí líčka hovezi krk na cernem pivu hovězi na hřibkach s olivy hov. líčka na černém pivu

Zapomněl/a jsem heslo