Guláš z vepřového kolena II

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 vepřové koleno zadní (1400 g čistého masa)
1 lžíce sádla
3 cibule
paprika mletá sladká
1 čili paprička
3 stroužky česneku
sůl
pepř
vegeta
drcený kmín
bobkový list
nové koření
celý pepř
majoránka
maggi
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Den předem koleno očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy, kde ho promícháme se solí, pepřem, vegetou a drceným kmínem. Přikryjeme fólií a dáme do lednice.

  2. Kost dáme ovařit do tlakového hrnce spolu s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem tak na hodinu, aby se uvařily i chrupavky a uvolnily kolageny. Vývar necháme vychladit a na druhý den použijeme.

  3. V kastrolu na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavohněda. Zasypeme sladkou paprikou a hned dáme orestovat nakrájené maso.  Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Zahustíme jíškou, zásmažkou, záklechtkou nebo chlebem. Přidáme utřený česnek.
    Dochutíme polévkovým kořením a nakonec nahoru rozdrtíme sušenou majoránku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z vepřového kolena II

Tématické fráze: gulas z veproveho kolena guláš z kolena veprove koleno gulas vepřový gulas gulas s vepřové koleno guláš z vepřového kolene guláš s kolene pečené koleno guláš z vepřových kolen feferonky fermentovane recept na gulas s veprovych kolen recept vepřové koleno gulas guláš s kolena vepřový guláš z kolena guláš z vepřového kolena vepřove koleno guláš recept gulaš s vepřoveho na kolena guláš z vepřového kolena maso recepty guláš z kolenem guláš koleno

Zapomněl/a jsem heslo