

Hovězí na zázvoru s mrkví
Suroviny 5 porcí
- 1 kg hovězího krku
- 5 ks mrkve
- zázvor
- sůl
- sádlo
Postup přípravy receptu
Maso posolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem (můžeme posypat i sušeným mletým), dáme do pekáčku, přidáme mrkev nakrájenou na 2 cm kousky. Trochu podlijeme vodou a přidáme kousek sádla. Jen trochu, při pečení maso pustí.
Dáme do studené trouby a v zavřeném pekáči pečeme 3 hodiny při teplotě 110°C. Podáváme s bramborovým knedlíkem a mrkví, kterou pečeme s masem.
Poznámka od kuchařky
Po dobu pečení troubu neotvírat!!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na zázvoru s mrkví
-
A protože se snažím kamarádit s dietou, tak bylo masíčko jen s tou mrkví. V PH jsem dělal na stupeň I. 6 hodin.
-
Václave - udělal jsi mi chutě - hovězí masíčko máme moc rádi - díky za tip do PH
-
Dneska jsem to zkusil v PH, a nemělo to chybu. Masíčko se jen rozsypávalo.
-
Je tam dost výpeku. Neboj. Právě dlouhým pečením při nízké teplotě je spousta šťávičky a masíčko je měkké a přitom šťavnaté. Zázvor mu dodá "říz".
-
Opravdu docela zajímavá kombinace, jen k tomu knedlíku mi to příjde malinko suché.
-
Ježíš, to je krása, všechno co je na té fotce miluju. Ta porce , to je balada. +
Ukládám, co nejdřív uvařím. Dík za recept.