Masová polévka skoro maďarská

Suroviny

150 g kuřecích jater
150 g vepřová plec (kýta)
150 g telecí kýta
200 g žampiony
1 cibule
sádlo
mrkev
petržel
pepř
sůl
voda - (vývar z kostí)
200 ml zakysaná smetana
hladká mouka
petrželová nať
koprová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, premiešavame, necháme zatiahnuť.

  2. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, povaríme, pridáme kocky zeleniny.

  3. Ku koncu varu pridáme huby a kúsky pečienky - jater a dovaríme.

  4. V smotane rozmiešame múku, vlejeme a prevaríme. Dochutíme vňaťami.

Poznámka od kuchařky

Recept je z mojeho detstva, je to pokus o rekonštrukciu, kedysi nám takúto polievočku varila mamka a bola z tých obľúbených.

Niekedy do nej varila menšie knedlíčky z rohlíkov, tie uvarila zvlášť a pridávali sme si ich iba do polievky na tanieri. Obyčajne po polievke nám stačil do ruky nejaký koláč alebo lángoš a už sme upaľovali von.

(ak nemáme teľacie mäso, stačí bravčové)

Komentáře k receptu Masová polévka skoro maďarská

Tématické fráze: masová polévka kureci madarska polevka madarská kuřecí polévka polévka masová krémová frankfurtská polievka z maďarska maďarská polévka polévka masová kelová polévka madarska gulasovka polévka kuřecí maďarská maďarské játrové knedlíčky recept maďarské polévky madarska hovezi polévka polévka maďarska kureci maďarská polévka recept masová polívka masoxova polévka masové polévky recepty madarská pikantní polévka maďarská kuchařka