

Erteple po Bzenecku
Suroviny 3-4 porce
- 2 předem uvařené erteple
- 1 menší cibule
- 50 g celeru
- 50 g mrkve
- sůl
- pepř
- kmín celý
- 1 stroužek česneku
- 4 vajíčka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem.
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek nasekaného česneku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, posmažíme do zlatova a přidáme erteple.
Erteple osmažíme do zlatova a přidáme rozmíchané vejce.
Přiklopíme pokličkou a na malý plamínek dusíme dozlata.
Poznámka od kuchařky
Se sádlem je to chutnější, průměr pánve 28 cm.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Erteple po Bzenecku
-
Také tomuto říkáme selská omeleta. Přidáváme i jinou zeleninu, uzeninu a nahoru posypeme strouhaným sýrem. Máme to rádi, děláme když zbudou brambory.
-
Znám to, já s taťkou to máme rádi, náš syn né, říkáme mu že neví co by ž..l a že ví h...o co je dobrý.
-
U nás, kůsek od Bzenca, sa temu řiká selská omeleta... a dá sa tam narvat hodně surovin, a dycky je to dobré!!! Skvělá věc na zužitkování zbytků z lednice...
-
skvělé
musí to bít dobrota
-
Tohle dělám na sádle a je to dost tradiční jídlo u nás na horách, i erteple
, jen nepřidávám muškát ale malinko libečku.
Jo v surovinách ti chybí ten oříšek -
rebeka: rebečko, já to "náhodou" vím!
všichni Pražácí nejsou ignoranti. . .
-
Nooo, tak to je pěkné a rychlé jídlo. Taková já mám nejradši.
+
-
Souhlas se sádlíčkem.
Nepochází (spíš nepocházel)od Bzenecka náhodou ocet lihový - klasický 8%?? Nejdříve jsem myslela,že se jedná o brambory na kyselo.
Tohle dělávám občas také,jen někdy přidám uzený.
-
sákryš Bzenčanka su a ještě jsem to nejedla
, jen něco podobného,ale totok přímo ne, zkusím tedy
-
Simona Kucerova:
ale ty máš talent na jazyky
-
Něco podobného dělám a je to výborné
-
To by mi chutnalo
+4
-
rebeka:A já náhodou vím
vypadá to dobře
+1
-
myslíš, že Prážáci ví, co jsou erteple
hezoučké to máš