Ledvinkové ragú
Recept ještě nebyl hodnocenLedvinky si vyčistíme, omyjeme a nakrájíme jak jsme zvyklí. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem, necháme prosmažit, dáme připravené ledvinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledvinky si vyčistíme, omyjeme a nakrájíme jak jsme zvyklí. Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem, necháme prosmažit, dáme připravené ledvinky…
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme kořeni na kuře a osolíme. Zprudka osmahneme asi 5 minut při stálém míchání, maso nemusi být úplně osmažené, v troubě dojde. …
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer postrouháme - vše osmažíme na sádle. Přidáme kostky masa, znovu osmažíme, přilijeme víno a vše provaříme i s ním, aby se…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, promícháme a necháme stát, než usmažíme cibule, nakrájené nadrobno. Pak dáme sporák na maximum, přidáme maso a opečeme ho,…
Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, premiešavame, necháme zatiahnuť. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, povaríme, pridáme…
Vařené, zchladlé, oloupané brambory (nejlépe moučné) nastrouháme na jemném struhadle nebo dobře rozmačkáme a dáme do mísy, kam přidáme i řádně vymačkané zelí, které…
Mléko, vejce a vše zbylé ušleháme dohromady, necháme asi hodinu odpočinout, pak pečeme na rozpáleném sádle z obou stran. Mažeme marmeládou a na závěr pocukrujeme.
Ve velkém hrnci na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na plátky pokrájený česnek. Krátce orestujeme. Přidáme mleté maso, opět orestujeme,…
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, vmícháme ostatní suroviny a dobře propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto přetužíme, rozdělíme na dílky a…
Na drobnější kostičky pokrájenou slaninu dáme na 3minuty orestovat na pánev, přidáme najemno pokrájenou cibuli a vše osmahneme do zlatavé barvy. Cuketu oloupeme,…
Líčka očistíme a nakrojíme, abychom udělali plátek. V pánvi rozehřejeme sádlo a osolená, opepřená líčka restujeme z obou stran. Přihodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a…
Játra nakrájíme na plátky a na troše sádla je rychle z obou stran opečeme.Než vychladnou, smícháme mleté maso s vejcem, česnekem, drceným kmínem, osolíme a opepříme a…
Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Škvarky nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce,…
Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na…
Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá).…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.... Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme…
Do hrnce s vývarem vložíme oháňky. Dolijeme potřebné množství vody, aby maso bylo potopené, a přidáme koření. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud maso není…
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme Romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli, opepříme a osolíme. Vše…
Na sádle (oleji) zpěníme cibuli, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme.Přidáme červenou čočku a zalijeme vroucí vodou.Přihodíme ovesné vločky, polévkové…
Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.…
Brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme (nebo uděláme v páře jako já - v tomto případě brambory ochutíme kořením dle libosti již před vložením do parního hrnce…
Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě…
Hovězí, vepřové, kuřecí maso naklepeme na tenko, potřeme našprtaným (plochou nože rozmačkaným) česnekem, hořčicí a okořeníme.Přidáme plátek anglické slaniny, krkovičku,…