Kuřecí kousky na hříbcích

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
200 g hřibků (použila jsem zamražené z letošného sběru)
2 červené cibule
100 g Váhalovy slaniny
2 PL sádla
solamyl na zahuštění
1 zakysaná smetana
kuřecí vývar podle chuti
špetička červené uzené papriky
sůl
pepř
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pokrájíme na kousky. Cibuli i slaninu pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli orestujeme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme orestovat slaninu.

  2. Do základu vmícháme pokrájené kuřecí kousky. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nepustí šťávu.
    Přisypeme špetku uzené papriky.

  3. K masu vmícháme rozmražené hříbky, orestujeme je s masem, přidáme drcený kmín, mletý pepř a zalijeme kuřecím vývarem.

  4. Dusíme v tlakovém hrnci cca 15 minut. Když je maso měkké, odebereme trochu sosu z masa a hub do hrnku.
    Sos vyšleháme se solamylem a se zakysanou smetanou. Vmícháme do vroucí omáčky s masem a hříbky. Povaříme ještě cca 10 minut.
    Podáváme s domácím knedlíkem.

Poznámka

. Omáčka je chutná nejvíce druhý den, kdy se chutě prolínají. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky na hříbcích

Tématické fráze: kuřecí na hříbkách jak udělat sos ke kuřecímu masu kuřecí maso na hříbkách kuřecí maso v tlakovém hrnci kureci kousky na hribkach hříbky na smetaně s masem kuřecí maso,hříbky kuřecí na hříbkách bez smetany kureci kostky na hribkach kuřecí kousky kuřecí smetana hříbky kuřecí prsíčka na hříbkách kuřecí kousky na kmine kuřecí maso na hříbkách bez smetany kuřecí kousky s hříbek sos ke kuřecím masu sos k kuřecímu masu kureci na hribech kureci maso s sosem kuřecí prsa se zakysanou smetanou a hříbky

Zapomněl/a jsem heslo