Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlo - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Sádlové pupky

Sádlové pupky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradiční sádlovky jsou kuličky s důlkem, do kterého plníme oblíbenou marmeládu. V základu a těsta je sádlo, po kterém dostaly také svůj název. Nemusíte se bát, že by to…

Andyscha

35 min

Slovácký guláš s játry

Slovácký guláš s játry

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova.Přidáme na kostky nakrájený, osolený, opepřený a okmínovaný bůček, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a nasekanou…

Koblihy z majonézy II

Koblihy z majonézy II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kulaté kynuté a smažené dobroty, to mohou být jen koblihy. Kynuté těsto zadělané s majonézou vytvarujeme do bochánků a dozlatova usmažíme na sádle nebo v oleji. Můžeme…

IvanaS

45 min

Polské kuřecí placičky

Polské kuřecí placičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chutné smažené masové placičky, kde maso schováte do bílkovým sněhem odlehčené okořeněné máslové směsi. Obalte je v trojobalu, a osmažte. Po doplnění vhodnou přílohou…

Koblihy z Moravy

Koblihy z Moravy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je…

Jana Hamzova

40 min

Křupavé placky se zelím

Křupavé placky se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že…

RubyRom

55 min

Pohanka z varného mixéru a remosky

Pohanka z varného mixéru a remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…

zuzi777a

55 min

Luxusní velikonoční jidáše Videorecept

Luxusní velikonoční jidáše

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Jidáše jsou tradiční velikonoční pečivo. Tvarem připomínají provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Po upečení je potíráme polevou z citronové šťávy a medu, která jim dodá…

dvevtroube

100 min

Louhované kaštánky

Louhované kaštánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kaštánky jsou zvenku dost křupavé a mají příjemně nahořklou chuť, uvnitř se schovává péřově měkká střídka. Nebojte se louhování, jde jen o to jednou tuto metodu…

cathleen

36 min

Louhované slané preclíky

Louhované slané preclíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…

JanaDorazinova

120 min

Hříbky, houby z kynutého těsta

Hříbky, houby z kynutého těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na výrobu těchto hříbků můžete použít jakékoliv tvarovatelné slané kynuté těsto. Třeba univerzální jogurtové nebo to nejobyčejnější se sádlem, jako je v receptu. Zkuste…

cathleen

145 min

Slepička nebo kohout z kynutého těsta

Slepička nebo kohout z kynutého těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…

Moravský cibulář

Moravský cibulář

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…

cathleen

80 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

1 163 164 165 166 167 175

Naposledy jste si prohlédli